Cum îți alegi prima mașină?

Publicat pe 05 octombrie 2021.

Proaspăt posesor de permis de conducere? Felicitări! Acum vine un alt moment important din viața ta: achiziționarea primei tale mașini. Fiind la început, acest aspect poate fi o mare bătaie de cap. Nu îți face griji, experții carVertical vin în ajutorul tău, aplicând experiența lor considerabilă în vânzarea de mașini second-hand.

 

Prezența mai multor modele de mașini pe piață ar trebui să fie teoretic o binecuvântare pentru cei care vor să achiziționeze un vehicul, însă nu te lăsa păcălit de aparențe. Situația este cu atât mai confuză cu cât noii proprietari se folosesc de recomandările prietenilor sau achiziționează vehicule pe considerente de design sau de publicitate.

 

Mașina ideală pentru tinerii șoferi

Conform studiilor, printre cele mai potrivite mașini pentru șoferii începători, ieftine și la achiziție și la întreținere, se numără Renault Clio, Skoda Fabia, Seat Ibiza, Ford Fiesta și Focus, Opel Astra, Volkswagen Golf și mașina fabricată pe meleagurile noastre, Dacia Logan.

Momentul achiziției primei mașini în cazul unui tânăr posesor de permis de conducere este unul foarte important, tineri având tendința să aleagă o mașină pe considerente de design și optând pentru mașini premium, neluând în calcul costurile de întreținere și de reparații. Aceștia trebuie însă să fie raționali și să aleagă modelul de vehicul potrivit nevoilor și bugetului lor. Pentru ca acest lucru să se realizeze, am evidențiat în continuare câteva aspecte la care aceștia să fie atenți:

 

Pentru a veni în ajutorul tău să faci cea mai bună alegere, am sintetizat în continuare un scurt ghid de achiziție a primei tale mașini. 

 

Fixează-ți un buget

Acest aspect reprezintă practic punctul de plecare în procesul de achiziție al unei mașini. La planificarea acestuia, trebuie să iei în calcul nu numai costul de achiziție, ci și costurile cu taxele și cu reparațiile ulterioare în caz de necesitate:

 

 

 

Verificarea vehiculului

După ce te-ai decis asupra modelului, ai găsit mașina dorită, vine momentul în care trebuie să vizualizezi vehiculul și să te hotărăști dacă merită sau nu. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ți cont:

 

Fă un test-drive

Dacă ești mulțumit de cele discutate anterior, ia mașina la o tură. În cazul în care proprietarul refuză acest lucru, clar mașina are probleme și nu ar trebui să o achiziționezi. Fii atent la funcționalitatea următoarelor componente: ambreiaj, accelerație, comportare la frânare, funcționalitatea cutiei de viteze sau eventuale vibrații în volan.

 

Concluzie

Achiziția primei mașini poate fi un moment destul de dificil pentru anumite persoane, aici luând în calcul multitudinea de acte necesare și complexitatea aspectelor la care noii proprietari trebuie să fie atenți. Cu puțin ajutor, atenție și un set de reguli clare, tinerii șoferii pot face alegerea potrivită.

 

În cazul în care ești în căutarea modelului potrivit de mașină pentru tine sau, chiar pentru familia ta, pe www.CarZZ.ro găsești cele mai noi oferte cu mașini. Intră și alege modelul care îți va fi un partener de nădejde în fiecare zi.

 

Material realizat cu sprijinul carVertical!

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

Criterii pentru alegerea celui mai bun GPS auto

Alegerea și Utilizarea Celui Mai Bun GPS Auto

Auto, General

Mașinile Autonome: Tehnologii și Impact în Societate

Auto