Programul Rabla 2022 – când începe, ofertă, condiții

Publicat pe 08 februarie 2022.
Programul Rabla 2022

Cuprinsul articolului:

  1. Voucher Rabla: ce tichete oferă cei de la Dacia pentru Programul Rabla în 2022?
  2. Când începe Programul Rabla în 2022?
  3. Care sunt condițiile pentru Programul Rabla 2022? 
  4. Oferte Rabla în 2022: Dacia, Renault, Toyota, Skoda, Volkswagen, Suzuki, Opel, Nissan

 

 

Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 2 februarie 2022, urmând ca pe data de 8 februarie 2022 aceste programe să fie disponibile pentru persoanele fizice, conform datelor comunicate de Administrația Fondului de Mediu. Prin prezentarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, acestea au demarat cu cel mai mare buget din istorie acordat de la înființarea programului: 1,2 miliarde lei. Tot de astăzi, și persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe. 

 

Voucher Rabla: ce tichete oferă cei de la Dacia pentru Programul Rabla în 2022?

Vouchere Dacia Program Rabla 2022

Tichetele oferite de Dacia pentru Programul Rabla 2022 acoperă toată gama de modele prezente. De la autovehicule precum Logan Essential ECO-G 100 la ultimul model electric Spring Comfort Plus, care poate ajunge la 9.600 euro. Cei care vor să beneficieze de cele două programe din cadrul Rabla 2022, atât Rabla Clasic cât și Rabla Plus, se pot adresa dealerilor autorizați. 

 

Când începe Programul Rabla în 2022?

Când începe Programul Rabla 2022

Susținerea și încurajarea pentru achiziționarea de autovehicule noi continuă și în acest an. Administrația Fondurilor pentru Mediu a anunțat că 8 februarie 2022 este data de start pentru Programul Rabla 2022. Atât persoanele juridice cât și persoanele fizice își pot achizitiona autovehicule noi prin cele două programe Rabla Clasic și Rabla Plus. Ediţia din acest an a celor două programe guvernamentale vine cu o serie de modificări plăcute pentru persoanele ce vor să beneficieze de tichetele din Programul Rabla 2022, după cum urmează în lista de mai jos. 


Programul Rabla Clasic: anul acesta prima de casație este în valoare de 6.000 de lei pentru 1 autovehicul uzat, respectiv 9.000 de lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate. Se pot adăuga aici și ecobonusuri, astfel: 

 

Pentru persoanele fizice care vor să dispună de achiziționarea de motociclete noi, AFM a anunțat că în schimbul predării spre casare a unui automobil uzat, se acordă suma în valoare de 6.000 de lei la care se pot adăuga ecobonusuri:

 

 

Cu toate acestea, Programul Rabla Plus a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou, existând și posibilitatea casării a maximum 2 autovehicule uzate. 

Cuantumul finanțării pentru programul Rabla Plus se va împărți astfel: 

 

Este de menționat faptul că pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adaugă un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul. Ecotichetul pentru achiziționarea unei motociclete electrice este 26.000 lei, la care se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

 

Care sunt condițiile pentru Programul Rabla 2022?

Care sunt condițiile pentru Programul Rabla 2022


Pentru a putea beneficia de tichetele puse la dispoziție pentru Programul Rabla 2022, Administrația Fondului de Mediu  anunțat următoarele condiții: 

 

Oferte Rabla in 2022: Dacia, Renault, Toyota, Skoda, Volkswagen, Suzuki, Opel, Nissan 

Oferta Programul Rabla 2022

Producătorii și dealerii de autoturisme pun la dispoziția consumatorilor oferte dedicate Programului Rabla 2022. Astfel, cei interesați de o mașină o pot achiziționa la prețuri speciale, bineînțeles dacă sunt beneficiarii unui tichet rabla din campania 2022.

Dacia: Rabla Clasic și Rabla Plus 

Dacia prezinta oferte diverse pentru Logan Essential,  Sandero Stepway, Jogger Comfort dar și pentru alte modele, fiind disponibile atât pentru Rabla Clasic cât și pentru Rabla Plus. Aici se pot vedea toate ofertele disponibile.


Renault: Rabla Clasic și Rabla Plus 

Renault vine de asemenea în întâmpinarea celor care doresc să își schimbe mașina, atât cu modele clasice pe benzină cât și cu o selecție de autoturisme hibrid, programele Rabla Clasi și Rabla Plus fiind disponibile.

 

Toyota: Rabla Clasic și Rabla Plus 

Nici gama Toyota nu stă departe de Programul Rabla 2022 și a pregătit oferte diverse pentru pasionații de mașini japoneze, pentru ambele programe, Rabla Clasic și Rabla Plus.

 

Suzuki: Rabla Clasic și Rabla Plus 

Mixul dintre eficiență, economie de carburant și grijă față de mediul înconjurător a fost prioritar în traiectoria mărcii Suzuki față de provocările viitorului, iar pentru fanii acestei mărci, producătorii s-au pregătit intens pentru Programul Rabla 2022, cu oferte dispobibile pentru Rabla Clasic și Rabla Plus. 

 

Nissan: Rabla Clasic și Rabla Plus 

Modelele Nissan sunt disponiblie pentru ambele programe Rabla și stârnesc cu siguranță interesul șoferilor pentru a pune mâna pe unul dintre cele mai noi modele din ofertele prezente prin Programul Rabla 2022. Ofertele sunt valabile aici

 

Alte mărci

Programul Rabla 2022 pune la dispoziția consumatorilor o gamă variată de autovehicule care pot fi achiziționate atât prin Programul Rabla Clasic, cât și prin Programul Rabla Plus. Dacă ești în căutarea altor modele, găsești mai mult detalii aici

 

Dacă ai un autoturism care are daună totală în urma unui accident, acesta nu poate fi inclusă în Programul Rabla 2022. Toate autovehiculele cu accidente minore se pot reabilita prin Programl Rabla 2022. 

 

Sursă foto: depositphoto.com

 


Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕

Q: Care este valoarea voucherului în Programul Rabla în 2022?

Pentru Programul Rabla Clasic, valoarea tichetului este de 6.000 lei pentru pentru predarea unui autovehicul uzat, respectiv 9.000 lei pentru predarea a două autovehicule uzate.

Q: Care este diferența între Rabla Clasic ți Rabla Plus?

Prin „Rabla Clasic” statul acordă o primă de casare pentru cumpărarea unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi şi prin Rabla Plus, un nou program care încurajează achiziţia de maşini noi, fără a fi nevoie de un autovehicul nou la schimb.

 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General