Top 5 cele mai frumoase destinații de vacanță din România
Publicat pe 21 iunie 2019.Încă din școală, de la orele de Geografia României am aflat că avem o țară extraordinar de frumoasă, în care putem găsi cele mai frumoase destinații de vacanță.
România este o țară fascinantă, cu zone pitorești, zone în care încă se păstrează tradițiile, cu o gastronomie excelentă și cu peisaje care îți taie răsuflarea. Înainte de a vizita alte țări și alte orașe din afara României, ar fi bine să vizităm și din frumusețile pe care ni le oferă țara noastră. Noi am întocmit o lista al celor mai frumoase 5 destinații de concediu din România.
1. Bucovina
Bucovina este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, unde peisajele absolut superbe se întrepătrund cu unicitatea caselor, a tradițiilor păstrate din moși strămoși, a legendelor, istoriei și a culturii, toate presărate cu peisaje care îți taie răsuflarea și care te încarcă cu energie. Dacă intenționezi să îți petreci acest concediu în zona Bucovinei iată câteva dintre principalele atracții turistice.
Bucovina este recunoscută pentru bisericile pline de istorie din zonă, ctitorite în urmă cu sute de ani de către domnitori și alte figuri istorice importante, iar printre ele se numără și:
- Mănăstirea Bogdana – cea mai veche construcție din piatră din Moldova, ctitorită de Voievodul Bogdan I, domn al Moldovei.
- Mănăstirea Putna unde se află mormântul lui Ștefan cel Mare
- Mănăstirea Voroneț, construită de Ștefan cel Mare în 1488
Iubitorii de istorie se pot orienta către următoarele obiective turistice:
- Cetatea de scaun a Moldovei – Este atestată documentar la 11 februarie 1388, fiind ridicată în vremea domniei lui Petru I Mușatinul (1375 – 1391).
- Muzeul Satului Bucovinean care se află lângă Cetatea de Scaun a Moldovei. Muzeul poate fi privit ca o mașină a timpului care te întoarce în vremea când locuințele erau din lemn sau chirpici, iar geamurile erau foarte mici.
- O altă activitate ce atrage foarte mulți turiști în zona Bucovinei este celebra Mocăniță Moldovița sau Mocănița Huțulca. Traseul de 12 km al Mocăniței este ca o incursiune în trecut, cu case pitorești, înșirate de-a lungul râului Moldovița.
2. Brașov
Un oraș plin de istorie, cu case colorate, cu turnulețe și acoperișuri țuguiate care par a fi desprinse dintr-o carte de povești. Brașovul este orașul pe care trebuie să îl admiri mergând pe jos, deoarece la fiecare pas îți atrage atenția câte ceva, iar toate obiectivele turistice se află în centrul orașului.
- Piața Sfatului este principala atracție unde se află fosta primărie, Rathaus sau Casa Sfatului ce a fost ridicată în anul 1420. Arhitectura clădirii care îmbină mai multe stiluri nu face altceva decât să confirme istoria. La parterul clădirii se află și Muzeul de Istorie Brașov. Acesta își desfășoară activitatea în mai multe locații: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Bastionul Graft. Fiecare dintre ele găzduind expoziții permanente precum: “Brașov – Istorie, Cultură, Civilizație”, “Cetatea Brașovului și fortificațiile din țara Bârsei” și Meșteșugari – oșteni apărători ai cetății”.
- Biserica Neagră – Una dintre cele mai cunoscute și reprezentative monumente istorice din România. Aceasta are 89 de metri lungime și 38 lățime și poate adăposti aproximativ 5.000 de persoane. Biserica Neagră este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din Sud-Estul Europei.
- Clopotnița Bisericii Negre adăpostește cel mai mare clopot din România care este confecționat din bronz și cântărește 6 tone.
- Cetatea Brașovului care a fost ridicată între secolele XIII și XVII-lea din nevoia de apărare împotriva invaziilor turcilor și tătarilor. Din cele 28 de turnuri de apărare ale cetății, au mai rămas doar 6. Inițial, Brașovul avea 7 bastioane unite prin ziduri puternice de apărare.
3. Delta Dunării
Delta Dunării este formată pe cele 3 brațe ale fluviului: Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe și este a doua cea mai mare și cea mai bine conservată deltă din Europa. Acesta este locul în care ai impresia că ai ajuns în rai. Dacă alegi o plimbare cu barca pe Dunăre vei avea ocazia să admiri natura, nuferii infloriți, trestiile și diferite specii de păsări rare precum pelicanul.
Delta Dunării este locul perfect pentru pasionații de pescuit, dar și pentru cei care își doresc un concediu relaxant, într-o zona liniștită. Cei care sunt pasionați de istorie pot opta pentru o excursie la Cazanele Dunării care sunt un important obiectiv turistic, încărcat de istorie, situat în Parcul Natural Porțile de Fier. Cel mai apreciat obiectiv turistic din această zonă este chipul lui Decebal sculptat în stâncă, cunoscut drept cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Chipul regelui Dacilor măsoară 55 de metri înălțime și 25 de metri lățime.
Cazarea în Deltă – localnicii sunt foarte primitori și își pun la dispoziție casele pentru turiștii ce le calcă pragul, însă există și posibilitatea de a sta la cort sau la pensiuni.
4. Sibiu – în anul 2007 a fost capitala culturală europeană
Sibiul este în topul preferințelor ca destinație de vacanță sau concediu indiferent de sezon. Orașul situat în inima Transilvaniei este o încântare atât pentru turiștii străini, dar și pentru turiștii români, datorită arhitecturii vechi impresionante, a străduțelor pietruite și în mod special a atmosferei boeme.
Sentimentul pe care îl ai în momentul în care te plimbi pe străzile Sibiului, înconjurat fiind de ziduri de piatră, turnuri, clădiri și biserici vechi de secole, te face să te simți ca și cum ai fi călătorit în timp.
Sibiul este orașul perfect pentru cei pasionați de istorie și însetați de cunoaștere. Fosta capitală culturală europeană este locul în care a fost atestat primul spital, prima școală, prima bibliotecă, prima farmacie, prima moară, prima bancă cu capital romanesc și multe altele.
Tot aici găsiți și cel mai vechi muzeu din România, muzeul Brukenthal, și astfel ajungem și la principalele obiective turistice din zonă.
- Piața Mare care găzduiește Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Casa Heller și Biserica Catolică.
- Piața Mică unde se află Podul Minciunilor, Turnul Sfatului și Casa Hermes. Clădirile din această piață datează încă din secolul al XIV-lea până în secolul al XVI-lea.
- Muzeul Brukenthal care a fost deschis pentru prima dată publicului în anul 1817 este în esență un muzeu de artă ce a fost construit în interiorul palatului fostului guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.
- Complexul Național Muzeal Astra care este cel mai mare muzeu, practic este un ansamblu de muzee care adăpostește adevărate comori istorice și arhitecturale.
Printre alte atracții turistice din Sibiu se mai numără și: Turnul Sfatului, Pasajul scărilor, Muzeul Locomotivelor cu Aburi, Biserica evanghelică, Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică, plus multe altele.
Din punctul de vedere al cazării nu trebuie să vă faceți griji. Ofertele sunt numeroase și pentru toate gusturile, de la cazare în clădiri vechi, pline de istorie, până la hoteluri și pensiuni.
Atât orașul Sibiu cât și împrejurimile acestuia sunt cu adevărat o comoară ce merită descoperită.
5. Cluj-Napoca
Clujul este considerat orașul cel mai frumos din România. Orașul care a câștigat inima străinilor, dar și a românilor. Pe lângă arhitectura impresionantă, orașul este apreciat și pentru viața artistică din zonă. Clujul este o zonă care merită vizitată cel puțin o dată în viață.
Pe lista obiectivelor turistice trebuie să incluzi neapărat următoarele:
- Grădina Botanică Alexandru Borza, considerată simbolul Clujului, se întinde pe o suprafață de 14 hectare și adăpostește peste 250 de soiuri de trandafiri, colecții impresionante de narcise, lalele, zambile, dalii, gladiole și multe altele.
- Catelul Bannfy – Castelul din Bonțida este cel mai mare ansamblu arhitectonic în stil baroc din Transilvania, ce a fost construit în secolul al XV-lea. Domeniul de la Bonțida a fost donat familiei Banffy de către regele Sigismund de Luxemburg în anul 1387.
- Salina Turda – cel mai cunoscut obiectiv turistic al județului. Cei care aleg salina ca destinație se vor putea bucura de plimbările cu barca pe lacul sărat, se pot distra în Roata Mare și mai ales pot admira minunatele mine de sare.
Printre numeroasele atracții turistice din Cluj se numără și următoarele: Muzeul dansului din Sic, Bastionul Croitorilor, Piața Unirii, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și multe altele.
Ofertele de cazare în Cluj sunt foarte multe așă că nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere.
Așadar, putem trage concluzia că avem o țară absolut minunată, unică, cu locații de poveste și care merită văzută. Oriunde te-ai uita pe harta României poți fii sigur că acolo vei găsi ceva de făcut, de învățat sau de admirat.
Căutări Lajumate.ro: trening, pantofi sport, sandale piele, pantofi sport dama, tenisi dama, new balance