Obiective turistice din Cluj-Napoca și din județul Cluj

Publicat pe 19 ianuarie 2022.
Orașul Cluj-Napoca

Cuprins articol:

Obiective turistice în Cluj-Napoca 

  1. Piața Unirii
  2. Grădina botanică 
  3. Cetățuia
  4. Muzeul Etnografic al Transilvaniei 
  5. Turnul/Bastionul Croitorilor
  6. Biserica reformată
  7. Teatrul Național

Obiective turistice din județul Cluj

  1. Târnița
  2. Laguna albastră 
  3. Salina Turda 
  4. Cheile Turzii
  5. Feleacu 

Locații kid-friendly în Cluj-Napoca

  1. Adrenalin Park 
  2. Zooparc „Moara de Vânt”
  3. Parcul Etnografic „Romului Vuia” 

 


 

În ultimii ani, printre cele mai căutate destinații de călătorie din țara noastră este de departe Cluj-Napoca. Orașul medieval și plin de istorie reușește să atragă turiștii români într-un număr cât mai mare în fiecare an și îi surprinde de fiecare dată cu cele mai deosebite locuri. Dacă vrei să vizitezi orașul și nu ai idee ce locuri poți vizita, găsești mai jos lista celor mai căutate obiective turistice din Cluj-Napoca. 

 

Obiective turistice în Cluj-Napoca

Cu siguranță, atunci când mergi în Cluj-Napoca nu trebuie să ratezi locurile pline de povești adevărate și gusturile mâncărurilor locale, cele care te fac să te simți cu adevărat în inima Clujului. Dacă ești în drum spre acest oraș și vrei ca aventura să înceapă de acolo, iată ce poți vizita. Cu siguranță este un loc de trecut pe listă.

 

Piața Unirii

 

Piața Unirii din Cluj-Napoca

Unul dintre locurile bogate în istorie este Piața Unirii din Cluj-Napoca, un loc plin de simboluri importante ale orașului din inima Transilvaniei. În mijlocul pieței, se află impresionanta Biserică Sf. Mihail, dar și grupul statuar Matia Corvin, care fac ca magia istorică a pieței să devină un loc de neuitat pentru turiști.

 

Grădina Botanică 

 

Grădina botanică din Cluj-Napoca

Un alt loc fascinant de trecut pe listă este Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Întinsă pe o suprafață de 14 hectare, Grădina cultivă peste 10.000 de specii de plante ornamentale, medicinale, dar și  fitogeografice.

Grădina este împărțită pe mai multe secțiuni, iar dacă vrei să vizitezi grădina dedicată plantelor, află că aceasta deține peste 100 de specii de flori de primăvară și peste 300 de specii de trandafiri și alte flori.

Iar dacă aceste specii menționate nu ți-au stârnit interesul de a vizita frumoasa grădină, află că poți admira și grădini precum cea japoneză sau mediteraneană din interiorul Grădinii Botanice. Pentru turiștii iubitori de natură, grădina are amenajate locuri  pentru a te putea relaxa în liniște câteva ore la iarbă verde. 

 

Cetățuia 

 

Cetățuia din Cluj-Napoca

Fortificație care datează încă din perioada habsburgică, aceasta se află pe dealul ce poartă același nume. Acest mini parc, se află la altitudinea de 405 metri și oferă o vedere spectaculoasă peste Cluj-Napoca. Iar dacă până ajungi sus ți se face sete, îți poți trage sufletul la unul dintre restaurantele din apropiere, unde te vei putea relaxa cu o limonadă. 

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca

Pasionații de istorie nu trebuie să treacă prin Cluj-Napoca fără să viziteze Muzeul Etnografic al  Transilvaniei, care prezintă etnografia și istoria poporului român. Muzeul a fost înființat în anul 1929 și este primul parc etnografic din România, dar și unul dintre cele mai mari, având o suprafață de peste 70 de hectare. Magia muzeului te teleportează în vechea Transilvanie, plină cu peste 200 de clădiri istorice, case bătrânești și diverse piese de valoare care fac parte din Patrimoniul Etnografic al României. Dacă treci pe la muzeu, e musai să vizitezi și cele două biserici din secolul al XVIII-lea cu picturi murale. Vei putea găsi aici peste 40.000 de obiecte tradiționale care datează din secolele XVII-XX.  

 

Turnul/Bastionul Croitorilor 

 

Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca

Printre cele mai bine păstrate turnuri din România este Bastionul Croitorilor, ridicat în anul 1475 și recondiționat, apoi, în secolul al XVIII-lea. Acesta poartă numele breslei mesteșugarilor din Cluj, care dădeau nume turnurilor din cetate. Este un punct important de vizitat atunci când îți propui să vizitezi Clujul.

 

Biserica Reformată

 

Biserica reformată din Cluj-Napoca

Această biserică este una dintre cele mai impozante construcții în stil gotic de pe teritoriul Transilvaniei. Timp de peste 500 de ani, comunitatea calvinistă se aduna aici, iar astăzi pot fi observate ornamentele vechi de aproape 400 de ani. Numeroase concerte și evenimente se organizează în interiorul bisericii datorită acusticii perfecte. 

 

Teatrul Național 

 

Treatrul Național din Cluj-Napoca

Un alt obiectiv turist de trecut pe listă este Teatrul Național apărut în anul 1821 în Cluj-Napoca care are o capacitate de 1000 de locuri. Construcția este una în stil baroc-rococo, iar în anul 1990 au fost amplasate în fața teatrului statuia Thaliei, muza comediei, dar și statuia Eutherpei, muza poeziei lirice. În aceeași clădire cu Teatrul Național se află și Opera Română din Cluj, aflată sub protecția Patrimoniului UNESCO.

 

📌 Pentru a găsi anunțuri de cazare în Cluj-Napoca, accesează link-ul: https://lajumate.ro/anunturi_turism-cazare_in-cluj-napoca-cj.html  

 

Obiective turistice din județul Cluj 

Târnița

 

Lacul Târnița din Cluj

Aflat la o distanță relativ scurtă de Cluj, Lacul Târnița are o suprafață de 215 hectare și o adâncime de 70 de metri. Pentru cele mai romantice plimbări sau pentru un picnic cu familia, cadrul natural oferit de această locație poate face ca momentele petrecute cu cei dragi să fie unele cu adevărat magice. 

 

Laguna Albastră

Laguna Albastră din Cluj

Aflat în apropiere de comuna Agrișteu, la o distanță de 30 de kilometri de Cluj-Napoca, acest loc nu trebuie ratat de pe lista de vizitat. Lacul a fost denumit după deosebita culoare care oglindește cerul și este considerat cel mai albastru lac din România. S-a format pe locul unei foste mine de argilă albă, care a fost inundată de izvoarele subterane. Un adevărat loc de poveste. 

 

Salina Turda 

 

Salina Turda din Cluj

 

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România nu trebuie ratat dacă treci prin Cluj. La Salina Turda vei putea simți sarea veche de milioane de ani, care îmbracă pereții acesteia, toată activitatea fiind la 100 de metrii sub pământ. Dacă ești totuși fan adrenalină, în interiorul salinei există un carusel ce te poate purta printre imaginile panoramice, iar dacă asta simți că ai nevoie și de puțină relaxare, te poți plimba cu barca pe lacul săpat într-un munte de sare, ce se află la 112 metrii adâncime. 

 

Cheile Turzii 

 

Cheile Turzii din Cluj

Cheile Turzii se întind de-a lungul pârâului Hășdate, pe o lungime de 3,5 km marcați de pereți înalți, platouri carstice, peșteri și contraforturi. Dacă îți place să escaladezi, Cheile Turzii sunt locul ideal pentru acest lucru. În ultimii ani, salina a devenit un obiectiv turistic foarte căutat printre turiștii Clujului.

 

Feleacu 

 

Dealul Feleacu din Cluj

Dacă ești pasionat de sporturile din sezonul rece, pârtia de ski Feleacu aflată pe dealul Feleacului la 12 kilometri de Cluj este printre cele mai moderne din țara noastră. Aceasta este dotată cu teleschi, nocturnă și șase tunuri de zăpadă artificială pentru o pârtie cu lungimea de 765 de metri. În timpul sezonului rece, nu trebuie să ratezi câteva ture pe una dintre cele mai frumoase pârtii din țara noastră.

Timpul petrecut cu cei mici este cel mai important, iar când vine vorba de călătoriile în familie, trebuie să luăm în calcul dacă copiii au locuri în care se pot juca. Dacă ai ajuns cu cel mic în Cluj-Napoca și nu ai idee ce puteți face, află din lista de mai jos unde vă puteți distra. 

 

📌 Pentru a găsi anunțuri de cazare în județul Cluj, accesează link-ul: https://lajumate.ro/anunturi_turism-cazare_in-cluj.html

 

Locații kid-friendly în Cluj-Napoca 

Adrenalin Park

 

Adrenalin Park din Cluj

Printre preferințele celor mici se află parcul de aventură din Cluj-Napoca, care cuprinde 14 trasee aeriene și permite atât celor mici să se distreze, cât și adulților. Cele mai căutate atracții din parc sunt cele două tiroliene de 167 de metri și cea de 147 de metri. Nu putem totuși trece pe lângă cele 132 de jocuri, 42 fiind speciale pentru copii. 

 

Zooparc „Moara de Vânt”

 

Zooparc „Moara de vânt” din Cluj

Atracția preferată a copiilor vor rămâne mereu parcurile zoo, iar dacă treci cu cel mic prin Cluj-Napoca, nu strică să treci cu el pe la Zooparc „Moara de Vânt”. Aci veți găsi peste 250 de animale din peste 45 de specii ce îi așteaptă pe copii. 

 

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” 

 

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj

Situat lângă pădurea Hoia, acest parc etnografic este un loc plin de liniște și istorie departe de zgomotul orașului. Cei mici pot învăța aici despre meseriile ce se practicau pe vremea bunicilor lor și despre cum erau întreținute gospodăriile. În curtea muzeului, periodic, se organizează o mulțime de evenimente dedicate copiilor, cum ar fi căutarea de comori, tabere de etnografie pe timpul verii sau chiar expoziții de fotografie. 

 

Sursă foto: depositphotos.com

Sursă foto: www.cluj.com

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

Sighișoara

Obiective turistice din Sighisoara si din jurul Sighisoarei

General, Obiective turistice

Orașul Cluj-Napoca

Obiective turistice din Cluj-Napoca și din județul Cluj

Obiective turistice