Cum să transformi obiectele vechi în bani

Publicat pe 13 ianuarie 2016.

Vânzarea obiectelor vechi este un mod în care poți face ușor rost de bani. Cu siguranță ai în locuința ta o mulțime de obiecte vechi, care nu sunt în cea mai bună stare și care pentru tine sunt nefolositoare. Știai că acestea îți pot aduce o frumoasă sumă de bani, în orice moment? Probabil că le păstrezi pentru că, uitându-te la ele, îți amintești cât timp, energie sau câți bani ai investit pentru a le obține. Prin vânzarea lor nu poți recupera timpul și energia însă îți poți recupera o parte din bani, bani pe care poți să îi folosești ulterior pentru cumpărarea altor lucruri pe care ți le dorești.

Desigur, o alternativă mai…generoasă e să donezi aceste lucruri către alte persoane care au nevoie și care vor aprecia cu siguranță gestul tău. Vânzarea rămâne însă cea mai bună variantă dacă ți-ai propus să faci rost de bani.

În continuare îți vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta să îți evaluezi corect obiectele, astfel încât le vei transforma mai ușor în bani. Acestea sunt câteva sfaturi utile pe care îți recomandăm (din experiență!) să le urmezi.

În primul rând fă o curățenie sau evaluare generală și identifică toate obiectele pe care nu le mai folosești și pe care le poți transforma în bani.

Verifică starea acestora și repară-le dacă e necesar – Te gândești să vinzi un obiect care este defect, fiind rătăcit prin casa ta de multă vreme? Foarte bine! Verifică însă mai întâi dacă acesta mai poate fi reparat. Gândește-te că odată ce acesta va funcționa corect va avea și un potențial mai mare de vânzare și tu automat vei putea cere mai mulți bani. E nevoie de puțin talent și îndemânare ȘI obiectele pot arăta ca noi. Dacă e nevoie de mai mult decât atât apelează cu încredere la un specialist.

Fii sincer! – Este posibil să nu poți repara toate obiectele care nu mai sunt în perfectă stare de funcționare însă nu-ți fă griji! Încearcă să vinzi pe componente dacă acest lucru este posibil. Există cu siguranță și situații în care obiectul nu mai poate fi reparat iar atunci e suficient să specifici acest lucru în anunț. Sinceritatea ta îți va aduce exact cumpărătorii pe care ți-i dorești. Cu un preț corect ai mai multe șanse de a-ți vinde mai repede produsul.

Cumpărătorii sunt și ei oameni – Gândește-te la cumpărător ca la o persoană pe care o cunoști. Lumea este atât de mică încât probabil cunoaște pe cineva pe care cunoști și tu. Cum te-ai simți dacă cineva apropiat ție ar cumpăra ceva care nu își merită banii?

Fă-ți temele și evaluează în mod corespunzător! Poți face bani frumoși din vânzarea lucrurilor pe care tu nu le mai folosești sau a lucrurilor pe care le ignori de (prea) multă vreme. În cele din urmă, nu numai că vei face bani cu care să îți cumperi obiectele sau experiențele pe care ți le dorești, vei avea și o locuință mai curată și mai organizată.

Tu ce obiecte vechi ai? Transformă-le azi în bani, chiar aici.

Foto: wikimedia.org

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

5 moduri în care poți face ca anunțul tău să valoreze mai mult

Ghidul vânzătorului

Vrei să îți vinzi locuința? 7 sfaturi de luat în seamă

Ghidul vânzătorului