5 moduri în care poți face ca anunțul tău să valoreze mai mult

Publicat pe 13 ianuarie 2016.

Anunțul prezentat de tine reprezintă modul în care faci cunoștință cu toți cumpărătorii tăi. O prezentare naturală și bine realizată îți va crește șansele să vinzi produsul sau serviciul descris în anunțul tău.
Iată 5 sfaturi ușor de urmat și care vor face ca anunțul tău să valoreze mai mult:

1. Folosește imagini pentru anunțul tău – Fă poze produsului pe care vrei să îl vinzi, din toate unghiurile. Cu cât vei prezenta mai multe imagini, cu atât cumpărătorul tău își va face o ideea mai aproape de realitate. Nu uita că o imagine face cât o mie de cuvinte! Așa că îți recomandăm ca respectivele cuvinte să fie cât mai clare și mai calitative. Chiar dacă nu ai un DSLR (o cameră foto profesională) uite aici cum poți face poze grozave chiar și cu telefonul mobil.

https://www.youtube.com/watch?v=cOLK5qZQFRo

2. Optează pentru un anunț cu video – Mai mult decât atât, pe lângă pozele produsului, Lajumate.ro îți oferă și opțiunea de a adăuga video pentru anunțul tău. Profită de acest fapt! Filmează-ți produsul timp de 10 secunde și arată-le diferite unghiuri sau ipostaze ale produsului care nu pot fi surprinse în poze și care îi pot determina pe cumpăratori să aleaga produsul tău.
Cu siguranță cumpărătorii vor fi mai dispuși să cumpere aceste produse întrucât acestea au o credibilitate mult mai mare.

3. Fii pregătit(ă) de contactul cu potențialii cumpărători – Odată ce anunțul tău este publicat pe site, pregătește-te pentru a răspunde cumpărătorilor. Poți să primești solicitări din partea lor prin telefon, sms sau prin sistemul de mesagerie de pe Lajumate.ro. Încearcă să răspunzi prompt astfel încât să menții ridicat interesul față de produsele tale.
Pentru că toate aceste întrebări adresate ție de către potențialii cumpărători îți consumă timp, încearcă să le reduci prin oferirea tuturor informațiilor necesare în secțiunea de detalii ale anunțului. Chiar și pozele produsului sau video-ul poate să îi ofere răspunsuri cumpărătorului fără ca acesta să mai fie nevoit să te contacteze. De asemenea specifică dacă prețul produsului este negociabil sau nu întrucât aceasta este o întrebare frecventă pe care cumpărătorii o adresează.

4. Propune întâlnirea față-în-față cu potențialii cumpărători (bine dacă acest lucru este posibil). Încrederea acestora o să fie una mai mare dacă văd disponibilitatea și deschiderea ta față de o întâlnire unde pot vedea produsul pe care urmează să îl cumpere. În acest mod îi arăți că nu ai nimic de ascuns.
Dacă nu vorbim de imobiliare unde cumpărătorul trebuie să se deplaseze la fața locului, este recomandat ca pentru obiectele mărunte sau care sunt ușor de deplasat, să se stabilească un punct de întâlnire la jumătatea distanței astfel încât sa fie convenabil atât pentru tine cât și pentru cumpărător.

5. Propune un test pentru produsul tău, chiar dacă acesta nu îți este cerut în mod expres – Deși acesta este un lucru care poate să iți încetinească tranzacția, încearcă să rămâi răbdător. În cazul ideal, cumpărătorul ia o decizie rapidă bazată pe o primă vedere, însă există și cazuri în care produsul trebuie să treacă un test; fie că e vorba de un test la o reprezentanță auto în cazul mașinilor sau al unui test veterinar în cazul animalelor. Acceptă astfel de teste pentru a crește încrederea celor cu care intri în contact prin intermediul site-ului. Dacă ai fost cinstit și ai trecut totul în descrierea produsului nu ai de ce să îți faci griji că potențialul cumpărător se răzgândește. Poți specifica chiar în descrierea anunțului faptul că ești dispus să accepți teste din partea celor interesați de produsul tău.

Fii operativ și adăugă anunțuri direct de pe telefon sau tabletă, folosind versiunea mobilă a site-ului Lajumate.ro sau aplicațiile disponibile în Google Play sau App Store. Folosește chiar și clasica metodă, de pe calculator sau laptop, respectiv versiunea web. Este esențial ca în momentul în care adaugi anunțul, acesta să fie clar și concis iar tu să oferi toate informațiile necesare. Ai grijă însă ca acesta să nu fie prea lung.
Amintește-ți că poți edita în permanență anunțul pentru eventuale completări ulterioare.

Tu cum procedezi ca să îți faci anunțul mai atractiv? Lasă-ne un răspuns mai jos, într-un comment.



Anunțuri animale de companie: beagle, border collie, boxer, husky siberian, malamut de alaska, pomeranian boo, schnauzer, belgian malinois, metis

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

5 moduri în care poți face ca anunțul tău să valoreze mai mult

Ghidul vânzătorului

Vrei să îți vinzi locuința? 7 sfaturi de luat în seamă

Ghidul vânzătorului