Preț asigurare auto – Tarife de referință

Publicat pe 09 martie 2022.
Asigurare RCA

Cuprinsul articolului:

  1. Prețuri asigurări auto în fucție de vârstă
  2. Prețuri asigurări auto pentru șoferi sub 30 de ani
  3. Prețuri asigurări auto pentru șoferi între 31 și 40 de ani 
  4. Prețuri aigurări auto pentru șoferi între 41 și 50 de ani 
  5. Prețuri asigurări auto pentru șoferi 51 și 60 de ani 
  6. Prețuri asigurări auto pentru șoferi peste 60 de ani 
  7. Decontare directă RCA | Ce înseamnă și care sunt avantajele? 

 


 

Asigurarea auto reprezintă un document sub forma unui contract care se încheie între persoana deținătoare de autoturism înmatriculat și societate de asigurare, scopul fiind protecția financiară, în cazul în care șoferii sunt implicați într-un accident rutier.  Prin contractul semnat, persoana în cauză plătește o sumă periodică, iar prin această plată societatea de asigurare este de acord să despăgubească conform condițiilor stipulate în contract. Asigurările se pot încheia, în principiu, pe 6 sau 12 luni.

 

Preturi asigurari auto în funcție de vârstă  

Asigurare RCA

Tarifele au crescut pentru majoritatea categoriilor de șoferi deținători de autovehicule trecuți la persoane fizice, dar au fost înregistrate și mici scăderi, mai ales pentru categoriile de vârstă 31-40 de ani și 41-50 de ani.  În anul 2022 impozitul auto este calculat pentru fiecare 200 cmc pe care-i însumează motorul. Astfel, vom avea:

Prețuri asigurări auto pentru șoferi sub 30 de ani

Asigurare RCA

Prețuri asigurări auto pentru șoferi între 31 și 40 de ani

Prețuri asigurari auto pentru șoferi între 41 si 50 de ani

Asigurare RCA

Prețuri asigurari auto pentru șoferi între 51 si 60 de ani

Asigurare RCA

Prețuri asigurari auto pentru șoferi peste 60 de ani

Asigurare RCA

Decontare directă RCA | Ce înseamnă și care sunt avantajele? 

Asigurare RCA

Decontarea directă reprezintă o nouă clauză care poate fi achiziționată împreună cu polița RCA. După un accident rutier, proprietarul unei mașini păgubite poate merge la propriul asigurator RCA și îți poate recupera pierderile, asiguratorul fiind angajat să recupereze suma plătită de la asiguratorul șoferului vinovat de accident. Clauza a fost introdusă recent în legislaţia locală şi vine în sprijinul consumatorilor de asigurări RCA, fără a limita în vreun fel dreptul șoferului păgubit de a merge direct la asigurătorul vinovatului pentru a fi despăgubiți..

Aşadar, decontarea directă este un serviciu pe care îl poţi achiziţiona împreună cu poliţa RCA şi care permite să îţi repari maşina la asigurătorul tău, dacă eşti implicat într-un accident rutier unde vina nu a fost a ta şi doar dacă sunt întrunite cumulativ câteva condiţii.

 

Sursă foto: depositphoto.com

 


 

Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕

 

Q: Ce înseamnă RCA?

Asigurarea RCA, în forma ei completa înseamnă asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule.

Q: Ce înseamnă bonus malus? 

Sistemul bonus-malus conduce la reducerea sau majorarea primei de asigurare RCA în funcție de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoană fizică într-o perioadă de referință.

Q: Cât costă asigurarea auto la motor de 2000?

20 de lei pentru fiecare 200 cmc.

 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General