10 activități cu cost redus pe care trebuie să le încerci vara aceasta

Publicat pe 01 iulie 2019.

Te-ai întrebat vreodată ce activități poți face vara asta, în orașul tău, cu un cost redus? Ei bine, noi ne-am gândit să îți venim în ajutor și astfel am întocmit o listă de 5 activități pe care să le încerci fără să cheltui  foarte mulți bani și care te vor binedispune.

 

1. Fii turist în orașul tău!

turist, bicicleta

Se prea poate să te fi plimbat pe străzile orașului în care locuiești fără să bagi de seamă toate lucrurile frumoase pe care orașul le are de oferit. 

Recomandarea noastră este să îți scoți bicicleta la plimbare și să dai un tur, ca și cum ai fi pentru prima dată în acest oraș.

Avantajul de a te plimba cu bicicleta este că scapi de stresul parcării, al traficului și pe lângă toate acestea te poți bucura de peisajul urban.

Este o activitate relaxantă, fie că ești din București, Timișoara, Brașov sau Cluj. Nemaivorbind că astfel pui sângele în mișcare și ai și oportunitatea de a cunoaște oameni noi și interesanți.

 

2. Participă la evenimente!

expozitii, expozitie de arta

Pe timpul verii, sunt organizate tot felul de expoziții și festivaluri în aer liber. Este o variantă foarte bună deoarece ai parte și de concerte și de distracție cu prietenii.

 

3. Plimbă-te cu rolele!

role, patine cu rotile

Plimbarea cu rolele este o activitate care îți garantează distracția, faci mișcare și este o activitate pe care o poți face împreună cu copiii, frații și așa mai departe.

 

4. Mergi cu cortul

cort, munte, mare

Scapă de costurile ridicate de cazare și aventurează-te într-o escapadă cu cortul, fie că alegi să mergi la munte sau la mare. Senzația de libertate pe care o ai atunci când stai cu cortul nu se compară cu nimic în lume. Atât la munte cât și la mare există spații amenajate pentru corturi, unde ai parte de toate facilitățile.

 

5. Simte-te iar copil/ Nu uita să te joci!

ping-pong, plimbare, fotbal

Poate îți e dor de perioada în care nu aveai nicio grijă în afară de joacă. Dacă da, ieși la o plimbare cu trotineta prin parc, citește o carte în parc, strânge-ți gașca de prieteni și jucați ping-pong, fotbal și neapărat bucurați-vă de energia pozitivă pe care o găsiți în parc.

 

6. Mergi la pescuit!

pescuit

Indiferent dacă ești sau nu un pasionat înrăit al pescuitului, află că este o activitate care te relaxează. Pe lângă faptul că te bucuri de răcoare, de cele mai multe ori, se desfășoară dimineața, lucru care însemnă că te vei putea bucura de răcoarea unei zile de superbe de vară, departe de agitația orașului. Vei prinde răsăritul și pe lângă toate acestea vei avea ocazia de a le pregăti prietenilor sau familiei o cină delicioasa, din pește prins chiar de tine.

 

7. Plimbă-te cu trotineta

trotineta, plimbare c u trotineta

Plimbarea cu trotineta este modalitatea ideală de a combina plăcerea plimbărilor cu utilul și mișcarea. Foarte ușor de manevrat, o poți lua cu tine peste tot, mai ales că o poți strecura pe străduțele înguste din oraș. 

 

8. Fă un picnic

picnic, plimbare cu trotineta, bicicleta

Chiar dacă alegi să mergi cu bicicleta, trotineta sau rolele, poți lua, cu tine, într-un ghiozdan o păturică, o carte, două pahare, niște sandwich-uri și niște limonadă. Mergi în parc, alege un loc liber, sub un copac, întinde pătură, deschide cartea și bucură-te de vremea frumoasă de afară și de liniște. Nu uita să faci curat după tine!

 

9. Plantează un copac

copac, planteaza un copac

Numărul mașinilor  a crescut și a scăzut cel al copacilor. De ce este bine să plantăm copaci? Pentur că aceștia sunt o mare sursă de oxigen, curăță pământul, controlează poluarea fonică mai ales în marile orașe, absorb carbonul, curăță aerul, țin umbră și fac răcoare și pe lângă toate acestea acționează ca un scut împotriva vântului. 

 

10. Vizitează un muzeu

muzeu, vizita la muzeu

Dacă locuiești într-un oraș mare nu rata vizita la un muzeu. Mai ales dacă ești în concediu, înseamnă că scapi de aglomerația și agitația din weekend și astfel poți vizita unele muzee pe care le ai pe listă de ceva timp, dar nu ai avut timp. 

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face fără să cheltui foarte mulți bani și care te scot din rutina zilnică. 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General