Tu știi cu ce mijloc de transport poți ajunge mai rapid la serviciu?

Publicat pe 22 octombrie 2019.

În fiecare zi ne lovim de aglomerația orașului și căutăm de fiecare dată cea mai rapidă variantă pentru a petrece cât mai puțin timp în trafic. Dacă și tu te-ai întrebat cu ce mijloc de transport poți ajunge mai rapid la serviciu, află că răspunsul este scuterul. Însă te lăsăm să descoperi mai multe despre acest subiect și despre studiul de mobilitate realizat de FEMA și MotoADN, în rândurile ce urmează.

O problemă cu care se confruntă marile orașe europene, inclusiv capitala României, este aglomerația. Principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru este că peste 70 % dintre cetățenii europeni trăiesc în orașe, însă, în următorii ani, numărul acestora va crește cu minim 10%.

În acest moment Bucureștiul se află pe locul 8 în clasamentul celor mai afectate orașe din lume, cu un nivel de congestie de 41 %, ocupând astfel ultima poziție la nivel European. 

În urma acestor studii, FEMA (Federația Europeană a Asociațiilor de Motocicliști) a realizat un studiu de mobilitate.

În România, MotoADN au fost responsabili de realizarea studiului, în București, fiind, probabil, cel mai aglomerat oraș din acest moment. 

Coordonatele studiilor au fost următoarele:

Locație: Românie – București

Distanță: 8 Km (de la Mall Plaza România, până la intersecția Ștefan cel Mare și Tunari)

Vehicule comparate – autoturism, scuter, bicicletă, transport public

Rezultatele studiului au demonstrat că, în contextul prezentat mai sus, scuterul a ajuns primul la destinație, în 17 minute, fiind urmat de autoturism. Însă, acesta din urmă a întâmpinat dificultăți în trafic fiind depășit de bicicletă, care a ajuns pe cea de-a doua poziție, într-un interval de timp de 26 de minute. Motivul pentru care autoturismul a ajuns pe a 3a poziție este că nu a găsit loc de parcare și astfel a pierdut tot avansul pe care îl avea în fața bicicletei. Cel mai greu s-a ajuns la destinație cu mijlocul de transport în comun, în 50 de minute

Așadar, clasamentul final al acestui studiu arată în felul următor:

  1. Scuter
  2. Bicicletă
  3. Autoturism
  4. Mijloc de transport în comun

Sursă  – MotoADN

Cea mai bună soluție pentru aglomerația din București este scuterul sau orice vehicul pe două roți. Bicicleta este o opțiune foarte bună, însă nu putem ignora utilitatea unei motorizări, fie că vorbim de scuter sau motocicletă. Deși mașina a devenit un bun indispensabil, mai ales datorită confortului, trebuie să luăm în calcul atât timpul pe care îl pierdem în trafic, cât și timpul pe care îl petrecem în căutarea unui loc de parcare. 

În infograficul de mai jos, realizat de MotoADN, sunt prezentate rezultatele acestui studiu la nivel european, în ceea ce privește următoarele aspecte:

 

Sursă  – MotoADN

Sursă  – MotoADN

Studiul realizat de MotoADN a fost realizat înainte de începerea școlilor și a fost reluat, parțial, în Octombrie, iar rezultatele arată că autoturismul a ajuns la destinație în 50 de minute, în timp ce scuterul a ajuns în 19 minute

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești să petreci mai puțin timp în trafic, ai nevoie de un scuter pe care îl poți găsi foarte ușor pe Lajumate.ro.




Căutări Lajumate.ro: garsoniera de inchiriat, apartament de inchiriat bucuresti

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General