Top 10 cele mai căutate job-uri de vară

Publicat pe 10 iunie 2019.

“A venit vacanța, cu trenul din Franța

Hai copii la joc, cărțile pe foc!

Nu mai învățăm, toată ziua ne jucăm

Cu prietenii stăm și ne distrăm!”

Vă mai aduceți aminte de acest cântecel? Se potrivește fiecăruia dintre noi, indiferent de generația din care facem parte. Doar unele lucruri s-au schimbat, mai ales că noile generații sunt dornice de învățare și de dezvoltare încă de la vârste fragede și de aceea am făcut un Top 10 al celor mai căutate job-uri de vară din București, dar și din alte județe.

Acestea fiind spuse, sigur se numără printre voi și tineri care își doresc un job pe perioada vacanței, deoarece vor să strângă bani pentru distracțiile ce îi așteaptă.

Înainte de a te angaja este indicat să te informezi cu privire la job-urile pentru care vrei să aplici, plus alte detalii legate de vârstă și numărul de ore pe care ai voie să îl lucrezi.

De exemplu, dacă ai 15 ani trebuie să știi că pentru a te angaja ai nevoie de acordul părinților sau al reprezentanților legali. Dacă te încadrezi în categoria de vârstă 16-17 ani, te poți angaja cu contract de muncă individual, pe perioadă nedeterminată, însă, atenție, cu un program de lucru de 4 ore sau 6.

Tinerii cu vârsta de pana la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară și nici muncă de noapte și obligatoriu beneficiază de pauza de masă de cel puțin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore și jumătate.

Iată cum arată topul celor mai căutate job-uri de vară

1. Ospătar, barman sau picol

Printre primele opțiuni ale tinerilor în materie de job-uri de vară se numără cele pentru ospătări și barmani. Salariile în acest domeniu nu sunt foarte mari, însă poți ajunge și la câștiguri duble sau triple din tips-uri. Evident, acest lucru depinde foarte mult de locația în care te decizi să te angajezi.

2. Internship/practică

Un program de internship este o carte de vizită. Companiile apreciază foarte mult persoanele care nu au “pierdut timpul” în perioada studiilor, ci au avut grijă să acumuleze noi cunoștințe și experiența în diverse domenii. Prin acest tip de programe, cei ce tocmai au absolvit liceul sau facultatea au posibilitatea de a intra în multinaționale, dar și în firme mai mici, specializate pe anumite domenii. Salariile nu sunt foarte mari în perioada de internship, însă volumul de cunoștințe și oportunitățile ce pot apărea odată cu acest tip de program sunt neprețuite.

 

3. Work and Travel

Dacă ești încă student și nu știi ce să faci în vacanța de vară, Work and Travel îți pune la dispoziție un program super interesant. Așa cum se și înțelege din denumire, programele de tip work and travel presupun: călătorie, muncă, distracție și mai presus de orice o experiență inedită. Poți alege să călătorești în țări precum America, să muncești în restaurante de tip fast food, în stațiuni turistice sau hoteluri, iar salariul pe care îl vei primi este același ca al oricărui cetățean al acelei țări.

4. Promoter

Este adevărat că nu este foarte ușor să stai în picioare o zi întreagă, însă avantajul este că nu trebuie să mergi la job în fiecare zi, ci doar atunci când îți convine oferta. Unele firme plătesc pe oră, altele oferă un salariu fix, însă la cele cu salariu fix trebuie să mergi în fiecare zi la job, fie că vorbim despre un program full time, unde salariul poate ajunge până la 1400 de lei, fie că vorbim de un program part-time, cu un salariu de până la 700 de lei.

 

5. Meditații și traduceri

Dacă vorbești foarte bine o limbă străină, meditațiile sunt cea mai bună soluție. Chiar și în timpul vacanței sunt copii care fac meditații. Printre principalele avantaje ale acestui job se numără faptul că îți poți face singur programul și poți câștiga între 50 și 80 de lei pe lună, și cu puțin noroc poți deveni și colaborator la o firmă de traduceri autorizată sau poți ajunge să traduci filme în cadrul festivalurilor de film.

6. Operator Call Center

Dacă ești o persoană cu spirit de convingere, poți alege să lucrezi pe timpul verii într-un call center. Și aici salariul depinde de tipul proiectului pe care compania îl are în desfășurare, însă ai mai multe opțiuni: să fii plătit per chestionar, sau cu salariu fix.

Dacă știi o limbă străină ai șanse mari să câștigi un salariu de minim 2000 de lei.

7. Bucătar/Ajutor de bucătar

Ești pasionat de gastronomie? Dacă răspunsul este da, să știi că în perioada verii, și nu numai, acest tip de job este la mare căutare, iar salariile variază astfel: un ajutor de bucătar poate ajunge la un salariu de peste 2500 de lei, în timp ce un bucătar poate câștiga peste 4500 de lei.

8. Recepționer/ă hotel

Dacă ești o persoană prietenoasă și sociabilă te poți orienta spre un job ce implică lucrul cu oamenii. Acest job îți poate aduce un venit financiar situat între 1500 de lei și 2000 de lei.

9. Mystery Shopper

Acest job de “cumpărător misterios” presupune să mergi în magazine, restaurante sau diverse locații, să cumperi un produs, să interacționezi cu angajații, să pui întrebări, să fii atent la seviciile oferite și la curățenie, iar la final să întocmești un raport detaliat al experienței avute în locație. Plata variază în funcție de proiect.

10. Consultant vânzări în mall

Pentru acest job ai nevoie de câteva cunoștințe în domeniul în care urmează să te angajezi, răbdare și putere de convingere.

Salariile pentru această poziție variază între 1500 și 2000 de lei, plus alte bonusuri precum: reduceri la produsele din magazinul respectiv.

Până începe vacanța ai timp să te informezi mai mult cu privire la job-urile pe care ți le-am prezentat mai sus, iar dacă ai nevoie de un start, intră pe JobZZ.ro și găsește cele mai bune oferte și locuri de muncă din București, dar și din străinătate.




Căutări Lajumate.ro locuri de muncă: marketing, contabilitate, curier, manager, bucatar, electrician, inginer, mecanic, ospatar, contabil, secretara, menajera, sudori

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General