Piața auto din România în continuă creștere din 2014 până în prezent! Factori și consecințe

Publicat pe 10 iulie 2017.

Pe scurt:

În 2016, la fel ca în 2015, vânzările de pe piaţa auto din România au continuat să crească. Specialiștii au resimțit o creștere de peste 10%, pe segmentele şi subsegmentele competitive s-au resimtit creşteri și mai mari.

Mașinile noi au avansat în primele două luni ale anului 2017 cu până la 6,2%, astfel, 2,248 milioane de autoturisme au fost vândute, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Grupul Renault, este al treilea mare producător la nivel european, el deţine şi marca Dacia. Firma a crescut în primele două luni cu 8,5%, la 218.858 unităţi, iar cota de piaţă a avansat cu 0,2 puncte la 9,7%. În februarie, înregistrările Renault au urcat cu 6,8%, la 112.481, iar cota de piaţă de la 10% la 10,4%.

Grupul Volkswagen este în momentul de față cel mai mare producător european de automobile. Vânzările au crescut în primele 2 luni ale anului cu 4,7%, la  530.089 de unităţi, grupul obţinând o cotă de piaţă în scădere cu 0,3 puncte, la 23,6%.

În 2016, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 17%, de peste două ori mai mult faţă de avansul Uniunii Europene, de 6,8%, în timp ce livrările Dacia au urcat la nivelul UE cu 9,6%, la 413.523 de unităţi, conferind mărcii româneşti o cotă de 2,8%.

Românii iubesc mașinile second-hand, dovadă stau datele oferite de dealerii auto. Cifrele arată că românii au cumpărat anul trecut peste 20.000 de automobile de tip second-hand.

Cele mai căutate maşini ale anului 2017 au avut prețuri cuprinse între 5.000 – 10.000 de euro, iar cele mai dorite modele au fost berlinele şi maşinile de familie, în timp ce decapotabilele sau maşinile de clasa A s-au vândut mai greu.

În topul preferințelor românilor se află Volkswagen, urmat de BMW, Audi şi Opel. În top 10 se regăsesc şi mărci precum Ford, Skoda, Renault sau Dacia.  

Anul acesta, piaţa de autoturisme din România îşi va continua evoluţia pozitivă  de până acum, anunță specialiștii! Bucură-te de toți factorii pozitivi care influențează întreaga piață auto și cumpără-ți autoturismul mult dorit de pe CarZZ.ro, ai peste 80.000 de autoturisme din care poți alege.              

                                        sss    

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General