Jocuri de jucat în casă – de copii și nu numai

Publicat pe 28 ianuarie 2022.
Jocuri de jucat în casă

Cuprins:

Jocuri în doi de jucat în casă

  1. Jenga
  2. Remi
  3. Ce încape într-o valiză

Jocuri în patru de jucat în casă

  1. Uno
  2. Două minciuni, un adevăr
  3. Numerele

Jocuri pentru copii de 5-6 ani de jucat în casă

  1. Găsește perechea
  2. Ce se ascunde acolo?

Jocuri pentru copii de 10-12 ani de jucat în casă

  1. Vânătoarea de comori
  2. Statuia

 


 

Relaxarea și timpul liber vin mereu la pachet cu cheful de joacă, iar când toată familia este acasă, e momentul perfect pentru a da start jocurilor preferate. E un mod foarte bun de a interacționa cu cei din jur și mai ales să îi pui pe cei mici cu mintea la contribuție. Dacă vrei ca zilele tale de duminică să fie mai distractive, am pregătit pentru tine o listă de jocuri pe care le poți juca în casă. 

 

Jocuri în doi de jucat în casă 

Timpul petrecut în casă cu partenerul sau cu unul dintre prieteni poate deveni plictisitor de cele mai multe ori, dar dacă vrei să nu ajungeți să vă plictisiți, am pregătit o listă cu câteva jocuri care să vă țină ocupați.

Jenga 

 

Joc de jucat în casă Jenga

 

Dacă ești pasionat de jocurile de strategie și de atenție, cu siguranță trebuie să treci pe lista jocurilor Jenga. Acesta este un joc în care ai nevoie de blocuri din lemn identice pe care le vei așeza într-un turn, acestea pot fi create de tine sau foarte ușor achiziționate, urmând ca pe rând să extrageți câte o piesă fără ca turnul să pice. 

 

Remi 

Joc de jucat în casă Remi

Unul dintre cele mai vechi și populare jocuri de pe la noi este Remi, dar este și printre cele mai relaxante. Putem denumi acest joc unul de strategie, deoarece necesită foarte multă atenție și gândire. Se poate juca cu persoane cu vârste cuprinse de la 10 ani, până la 60 de ani, iar într-o zi de duminică ploioasă merge perfect. 

 

Ce încape într-o valiză 

Joc ce încape într-o valiză

Acest joc este unul foarte clasic pe care cei mai mulți dintre noi deja l-au jucat, dar este de reținut faptul că nu se învechește niciodată. Un joc de cuvinte în care trebuie să alegi o literă, iar împreună cu celălalt jucător decideți ce fel de cuvinte care încep cu litera respectivă și încap într-o valiză. Este un joc care cu siguranță îți va pune mintea la contribuție. 

 

 

Jocuri în patru de jucat în casă 

Mai mult ca sigur în una din serile cu prietenii v-ați gândit că cel mai interesant lucru pe care îl puteți face este să jucați un joc atunci când se instala plictiseala. Am pregătit pentru tine și amicii tăi cele mai funny jocuri pe care le puteți juca în casă. 

 

Uno

Joc de jucat în casă Uno

Dacă ești pasionat de jocurile cu cărți, cu siguranță acesta va deveni preferatul tău. Este un joc care se joacă numai cu cărți,  iar obiectivul principal pentru a putea câștiga este ca un jucător să reușească să strângă 500 de puncte și de a scăpa de toate cărțile din mână, sau să rămână cu cât mai puține. Ceea ce face ca jocul să fie interesant și amuzant în același timp sunt cărțile speciale pe care ai șansa să le găsești atunci când e rândul tău la joc. Acestea au posibilitatea de propune porunci sau reguli pentru restul jucătorilor.

 

Două minciuni, un adevăr 

Joc două minciuni un adevăr

Dacă în timpul săptămânii nu ai apucat să treci pe la magazinele dedicate jocurilor de strategie și societate, jocul Două minciuni, un adevăr este alegerea potrivită pentru tine și prietenii tăi. Fiecare jucător are dreptul să spună două minciuni despre el și un lucru adevărat, iar restul jucătorilor sunt obligați să ghicească care afirmație este adevărată. Este un  joc bazat pe comunicare, care face ca jucătorii să se cunoască și mai bine între ei. 

 

Numerele 

Joc de jucat în casă numerele

Un joc de care nu o să te plictisești, pentru că reușește să te țină concentrat încât vei uita și de ceas. Tot ce aveți nevoie sunt o foaie și un pix pe care veți trece numerele de la 1 la 100 într-un cerc. Fiecare jucător va primi un număr și un interval numerar în care acesta se regăsește. Cine reușește să ghicească primul numărul, câștigă. Ca să poți face jocul și mai interesant, alege pentru cel care pierde o provocare funny. 

 

 

Jocuri pentru copii de 5-6 ani de jucat în casă

Cei mici sunt primii atunci când vine vorba de jocuri, iar când  le arăți cele mai interactive moduri de a se distra, cu siguranță ai reușit să le captezi atenția. Dacă nu ai idei de ce jocuri ai putea să le arăți copiilor, am pregătit pentru tine câteva exemple de jocuri pe care le pot juca în casă.  

 

Găsește perechea

Joc găsește perechea

Pentru a putea crea un asemenea joc, ai nevoie de un cofrag de ouă și câteva obiecte care să aibă dublură. Fie că sunt două păpuși sau doi nasturi, celor mici le va plăcea ideea de a potrivi lucrurile. Îi poate stimula să fie atenți la detalii, dar și să gândească logic.  

 

Ce se ascunde acolo? 

Joc ce se ascunde acolo

Acest joc este unul plin de atenție și de logică pentru că cei mici vor trebui să își folosească imaginația și forța de a reține imagini. Pentru a se putea juca, este necesar să folosiți câteva obiecte de prin casă pe care copiii le cunosc. Așezați-le pe un covor după ce le-ați ales. Cei mici trebuie să își închidă ochii în timp ce tu ascunzi unul dintre obiecte cu un șervețel. După ce l-ai ascuns, roagă-i pe pitici să ghicească ce obiect dintre cele alese lipsește. Îi va ajuta foarte mult la dezvoltarea imaginației. 

 

Jocuri pentru copii de 10-12 ani de jucat in casa

Pentru cei mai mari dintre pitici, jocurile încep deja să prindă un aer de creativitate și practică, ceea ce înseamnă că trebuie să te gândești bine la ce jocuri vrei să le arăți dacă îți dorești să îi ții activi. Dacă nu ai prea multe idei, am pregătit pentru tine câteva jocuri pe care le vor adora. 

 

Vânătoarea de comori 

Joc vânătoarea de comori

După cum ne spune și titlul, știm deja că este vorba de lucruri pe care trebuie să le ascundem. Cel mai bine ar fi ca obiectele de joc să fie nasturi, monede sau orice alte obiecte mai mici, pentru a nu fi chiar așa de ușor de găsit. Ca să puteți da drumul la joc, ascunde obiectele mici în cele mai trăznite locuri din casă în timp ce copiii stau cu ochii închiși. După ce ai terminat de ascuns toate obiectele, stabilește un timp pentru căutare și dă drumul la joc. Cine reușește să găsească cele mai multe obiecte, câștigă. Premiul poate fi ales chiar de tine. 

 

Statuia

Joc statuia

Cum nimeni nu poate sta liniștit atunci când cele mai tari piese muzicale se aud în toată casa, profită de acest lucru și joacă un joc. Pune împreună cu cei mici muzică de dans, iar din când în când oprește melodia. Toată lumea trebuie să stea nemișcată atunci când muzica este oprită, indiferent de poziția în care pauza l-a prins. Cel care se mișcă iese din joc. Ultimul rămas este câștigător. 

 

Sursă foto: depositphotos.com

 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General