În timpul dietei, cum rezolvăm problema poftei de dulce?

Publicat pe 05 August 2021.

Știm cu toții că o alimentație sănătoasă a corpului înseamnă să te simți bine în pielea ta, să ai mai multă energie și să fii mai sănătos atât fizic cât și mental. Mâncatul sănătos nu este mai deloc complicat, dar devine complicat atunci când intervine pofta de dulce pe care de cele mai multe ori nu o putem evita.

Cu toate acestea, găsești mai jos câteva variante cu care se pot înlocui micile plăceri nevinovate ce îți pot distruge toată munca dietei tale 👇:

Biscuiți din ovăz 

Biscuiți cu ovăz

Ovăzul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind considerat un aliment bogat în substanțe nutritive, care nu ar trebui să lipsească din alimentația de zi cu zi.

Biscuiții de ovăz sunt cea mai bună alegere când vine vorba de gustări dulci, mai ales la micul dejun.

Sunt biscuiți care nu conțin zahăr sau lactate, dar care dau totuși senzația de dulce de care avem nevoie atunci când suntem la dietă.

 

Fructe confiate – curmalele

Curmale

Curmalele sunt printre fructele cele mai bogate în energie. Acestea sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, conțin nu mai puțin de 15 minerale, inclusiv selenium, un antioxidant puternic care este vital pentru buna funcționare a sistemului imunitar, dar pot satisface pofta de dulce mai bine decât alte fructe.

 

Ciocolată neagră 

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră se numără printre alimentele extrem de sănătoase care ar trebui să fie consumate zilnic.

Pe lângă acest aspect, ciocolata neagră poate reduce pofta de dulce, deoarece concentrația mare de cacao folosită în ciocolată menține gustul de dulce fără a fi folosit zahăr.

 

Când vrei să intri într-un ritm de viață mai sănătos din punct de vedere al alimentației, poți oricând să alegi dulciurile vegetariene, astfel îți satisfaci poftele într-un mod sănătos.

Sunt soluția pentru poftele ce apar spontan atunci când vrei să renunți la zahăr și la prea multe calorii, deoarece acestea nu conțin zahăr, conservanți și alte substanțe nesănătoase. 

👉 Unul din restaurantele prezente în aplicația de food delivey – eatZZ este restaurantul Ohvăz, care le face pe plac pofticioșilor de dulce, dar nu uită să respecte cu strictețe indicațiile unui nutriționist. 

Preparatele restaurantului Ohvăz le găsești în aplicația eatZZ, de unde poți comanda cu foarte mare ușurință toate poftele potrivite pentru stilul tău de viață. 🤤

Intră în eatZZ,  caută, comandă și servește cele mai bune mâncăruri pregătite de chefii bucătari din restaurantele de renume atât din SIbiu, cât și din București.  

Tu îți alegi stilul de viață, dar cel mai important este să-ți antrenezi corpul în așa fel încât să nu se simtă respingerea față de anumite produse sau mâncăruri, pentru că organismul are nevoie de „de toate”. 

Îți recomandăm

Salonul Auto București & Accesorii 2021 își deschide porțile între 7 – 17 Octombrie, Pavilionul B2 și zona exterioară adiacentă Romexpo

Auto, Comunicate de presă, General

Studiu Homezz la Târgul Național Imobiliar: Ansamblurile rezidențiale noi sunt preferate de peste 60% dintre români

Comunicate de presă, Evenimente, General