Ghidul practic al rochiilor de seară. Ce e bine și ce nu

Publicat pe 11 februarie 2020.

Orice femeie are în garderobă cel puțin o rochie de seară, asta pentru că la un moment dat în viață te așteaptă și pe tine o nuntă, o petrecere cu ștaif organizată de compania la care lucrezi, un cocktail sau o petrecere de botez.

Acest material se adresează atât femeilor care se remarcă prin eleganță si pentru care alegerea unei rochii este floare la ureche, dar mai ales celor care rar ies din pantofii sport sau din blue-jeanșii purtați cu încălțăminte cu talpă joasă.

Adori hanoracele, dar ai nevoie de o rochie de seară? Este important să știi cum să o alegi, mai departe de ceea ce vezi într-o vitrină. Probabil că ai scoate din buzunar cu bucurie o sumă de bani pentru ultimul model de teniși pe care l-ai văzut într-un magazin. Dacă tot faci „concesia” și îți aloci buget pentru o rochie pe care să o porți la un eveniment special, atunci îți venim în ajutor cu câteva sfaturi esențiale.

Rochia în funcție de eveniment

petrecere de nuntă: rochiile lungi vor emana întotdeauna eleganță si rafinament, astfel că e ocazia ideală să achiziționezi o piesă vestimentară de acest tip. Alege un material prețios, care să te pună în valoare, fie că vorbim de catifea sau chiar de paiete.

rochie de seara galbena

Rochia în funcție de stilul și personalitatea ta

Prima regulă este să nu cumperi niciodată ceva ce nu îți place sau nu ți se potrivește! Se poartă imprimeurile, dar ție și se par pur și simplu odioase? Nu cumpăra! Sunt la modă rochiile de seară tip sirenă, iar tu ai o siluetă ușor rubensiană? Nu cumpăra! Unul dintre cele mai importante aspecte al hainelor pe care le porți este să te simți bine în ele și în propria piele.

rochie de seara neagra

Rochia perfectă pentru silueta ta 

1,60 m înălțime? Nu, nu este o problemă! Nici măcar nu trebuie să porți tocuri foarte înalte pentru a arăta perfect într-o rochie de seară. Singura regulă pe care trebuie să o respecți este legată de croiala piesei vestimentare. Pentru tine, cele mai indicate sunt cele „A line”, cu decolteu în „V”. Acest tip de decolteu va crea senzația de alungire, iar dacă mama natura îți este favorabilă, nu de sfii să afișezi un decoteu decent.

Pentru tine kilogramele în plus nu au fost niciodată o reală problemă? În general, femeile care sunt destul de slabe au o problemă în a-și afișa partea de sus a corpului, acolo unde oasele sunt destul de proeminente. Dacă nu-ți place cum arată zona pieptului din această cauză, rochia ideală pentru tine trebuie să fie plină, eventual cu mâneci lungi sau chiar pe gât. Poți opta pentru o rochie mulată, tip sirenă, cu mâneci lungi și spatele gol, care îți va oferi un aer rafinat. Nu purta bretele subțiri sau rochii tip corset!

Formele voluptoase sunt la modă, așa că nu te sfii să le pui în valoare. Cum? Evidențiază zona de sus a corpului dacă ai un decolteu generos și optează pentru o rochie de seara dintr-un material fluid, care pică greu. Nu pune accent niciodată pe talie dacă nu o ai!

rochie de seara neagra pe manechin

Alege materiale de calitate

Rochia de seară este un element în care trebuie să investești resurse: de documentare, pentru a ști exact ce ți se potrivește, de timp pentru a o găsi pe cea ideală, dar și financiare, pentru că e obligatoriu să mizezi pe calitate.

Materialele precum mătasea, satinul, catifeaua sunt de preferat în detrimentul vâscozei sau poliuretanului. Nu doar că arată mult mai bine din punct de vedere estetic, însă te vei simți cu siguranță mult mai confortabil atunci când o vei purta.

Stabilește un buget 

Când pleci în căutarea rochiei de seară perfectă nu este bine să te aventurezi prea mult în ceea ce privește resursele financiare. Stabilește înainte un buget pe care îl consideri potrivit și nu te abate de la el. Încadrează-te în suma respectivă, ținând seama de coordonatele de mai sus. Mizează pe raportul calitate-preț și caută ca acesta să fie excelent. Pe piață se găsesc o varietate de modele de rochii de seară, la prețuri variate care diferă în funcție de calitate, dar mai ales de brand. Dacă vei dori să porți o rochie de designer, dintr-o colecție capsulă, de exemplu, atunci bugetul va crește.

Altfel, găsești rochii la prețuri accesibile și de calitate ridicată. Intră pe LaJumate.ro, site-ul unde cumperi și vinzi ușor orice produs și vei găsi la categoria rochii de seară idei care îți pot fi de inspirație, la preturi accesibile. 

Sursa foto: pixabay.com

Despre Alexandra Andronie

-

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General