Feluri de mâncare populare acum 100 de ani

Publicat pe 22 ianuarie 2018.

În trecut legumele erau nelipsite din alimentația românilor din cauza sărăciei. De asemenea, mămăliga era și ea un produs de bază în alimentația românului de acum 100 de ani, iar carnea se mânca ocazional, iar în unele familii doar de sărbători.

Pâinea a apărut pe mesele românilor pe la jumătatea anilor ’50, iar până atunci, fusese un aliment mai rar întâlnit.

Verdeţurile erau cele mai răspândite în casele românilor, din cauza sărăciei, nu pentru că ar fi descoperit brusc ce bine şi sănătos este să le consumi.

Gradul mare de sărăcie din rândul românilor i-a obligat pe aceştia să apeleze la aproape orice se putea pune într-o cratiţă pentru a fi fiert şi folosit ca aliment, într-o formă sau alta.

Primăvara se mânca carne doar duminica pentru că în acea perioadă apăreau  urzicile, loboda, ştirul, păstăile. Indiferent de zonă  românii mâncau doar legume, lactate brânză, cam o dată pe săptămână – unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.  

Intră pe Lajumate.ro să vezi care sunt cele mai noi oferte cu produse alimentare scoase la vânzare din toată România.  

#România la 100 de ani de la Marea Unire

Lajumate.ro lansează  campania #România la 100 de ani de la Marea Unire, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, eveniment istoric care a dus la construirea României de astăzi.

Prin această campanie, Lajumate.ro își propune să aducă în casele românilor informații interesante despre România secolului trecut și despre schimbările prin care a trecut poporul român din 1918 până în prezent.

Vizitează blogul Lajumate.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi articole, iar dacă vrei să vinzi sau să cumperi obiecte mai vechi de 100 de ani, aici găsești o categorie dedicată- obiecte de colecție si antichități ce cuprinde peste 12.000 de oferte.

 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

Constituția din 1923 sau cea mai democratică lege fundamentală din Europa

România la 100 de ani de la Marea Unire

Consecințele unirii Basarabiei cu României

România la 100 de ani de la Marea Unire