Electrocasnicele indispensabile din prezent în urmă cu 100 de ani

Publicat pe 22 ianuarie 2018.

Astăzi toți avem electrocasnice în casă și nu ne putem imagina viața fără ele. Ele ne fac viața mai ușoară, dar nu au fost dintotdeauna la îndemâna oamenilor și cu siguranță nu arătau ca acum.

Prăjitorul de pâine

Prima mașină pentru prăjit paine s-a numit D12 și a fost concepută și vândută de firma «General Electric» în anul 1909. Ideea nu era nouă. Astfel, în anul 1893 o altă firma englezească, «Crompton & Company», a conceput un prăjitor de pâine, dar modelul nu a ajuns niciodată în producția de masă.

Uscătorul de păr a apărut în anul anul 1890 și a fost inventat de către Kodfoy Alexander, proprietarul unui salon de înfrumusețare din Franța. Abia în 1920, acest obiect a intrat în producția de masă. Uscătorul 1925, primul produs de serie, avea două trepte pentru căldură și un mâner electric.

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat diferite metode cât mai simple pentru a spăla rufele. Prima mașină electrică de spălat rufe a fost  invenția lui Alva Fisher. Modelul a fost numitThor și a fost produs de către firma americană Hurley Machine Company of Chicago și  brevetat in 1908.

Radioul pe tranzistori a fost primul radio care a apărut în 1955. Avantajele acestui aparat erau date de dimensiunile extrem de reduse și de portabilitate, fiind practic primul radio de buzunar. Chiar dacă performanțele erau mediocre, micul aparat s-a vândut în 150 de mii de exemplare. Astăzi unitățile care au supraviețuit timpului sunt la mare căutare de colecționari.

Primul aspirator a fost patentat de William Henry Hoover în anul 1908. Primul model de serie a fost 1908 Model O și s-a vândut la prețul de 60 de dolari.

Cuptorul cu microunde

Una dintre cele mai utile electrocasnice, cuptorul cu microunde, a fost inventat din…greșeală. În anii de după al Doilea Război Mondial, cercetătorul american Percy Spencer lucra la un nou model de radar când a observat ca ciocolata pe care o ținea de obicei în buzunar se topea.  Responsabil de acest lucru era un nou tub de vacuum denumit magnetron.

Spencer a vrut să experimenteze, așa că a pus pe acest tub câteva grăunțe de porumb. Așa a apărut primul popcorn produs la microunde. De la experimentele de laborator și până la apariția cuptorului cu microunde de seria a trecut doar un an. Primul model, amplasat intr-un restaurant, era de dimensiuni foarte mari pentru că necesita răcire cu apă după folosire și costa 5000 de dolari.

Intră pe Lajumate.ro și răsfoiește cele peste 8.000 de anunțuri cu electrocasnice scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.   

***România la 100 de ani de la Marea Unire

Lajumate.ro lansează  campania România la 100 de ani de la Marea Unire, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, eveniment istoric care a dus la construirea României de astăzi.

Prin această campanie, Lajumate.ro își propune să aducă în casele românilor informații interesante despre România secolului trecut și despre schimbările prin care a trecut poporul român din 1918 până în prezent.

Vizitează blogul Lajumate.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi articole, iar dacă vrei să vinzi sau să cumperi electrocasnice indispensabile pentru casă, pe Lajumate.ro găsești peste 8.000 de electrocasnice în categoria dedicată, dar și o categorie cu obiecte de colecție si antichități ce cuprinde peste 12.000 de oferte.

               electrocasnice 2

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

Constituția din 1923 sau cea mai democratică lege fundamentală din Europa

România la 100 de ani de la Marea Unire

Consecințele unirii Basarabiei cu României

România la 100 de ani de la Marea Unire