De ce să ții cont când cumperi o bicicletă la mâna a doua

Publicat pe 02 iunie 2021.

O bicicletă second hand este soluția rapidă și la îndemână pentru a obține un vehicul pentru mersul la serviciu, pentru sport sau pentru distracția copiilor. Vara a venit, iar bicicleta pentru copii, spre exemplu, este un articol foarte căutat în această perioadă a anului.

Dar pentru că la mâna a doua înseamnă un produs utilizat, va trebui să acorzi o atenție deosebită anunțului și ulterior să te uiți în detaliu și în locuri mai puțin accesibile pentru a înțelege gradul real de uzură al bicicletei. Doar așa descoperi dacă merită să cumperi sau să te orientezi către o altă bicicletă la jumate.ro.

Sfaturile din acest articol nu sunt noi, însă ele trebuie reamintite, pentru ca toți cei care caută biciclete second hand să evite neplăcerile și să pedaleze pe o bicicletă decentă chiar dacă bugetul disponibil este modest. La fel, atunci când aceasta va fi pedalată de cineva fără experiență, poate că nu merită să irosești bani mulți pe una nouă care să fie avariată repede. Inclusiv aici, o bicicletă la mâna a doua este mult mai potrivită. Odată făcută și precizarea aceasta, află care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont.

Biciclete de vânzare pe Lajumate.ro

  1. Află ce vechime are bicicleta – Pentru a putea pune următoarele verificări în context, este bine să afli cu aproximație când a fost bicicleta cumpărată de nouă și cât timp a fost folosită până să ajungă în anunț.
  1. Uită-te bine la cadrul bicicletei – Dă zoom in fotografiilor încărcate în anunț și încearcă să vezi zgârieturile: câte sunt, dacă sunt adânci; uită-te la îmbinări și suduri – iar dacă poți face aceste verificări și la fața locului, cu atât mai bine.
  1. Întoarce bicicleta cu roțile în sus – Numai așa poți analiza bascula, țeava inferioară, adică locurile care trădează o folosire îndelungată și intensivă a bicicletei; ce este dedesubt arată foarte clar istoricul. Plus că trebuie să te asiguri că poți schimba bine vitezele – uită-te la foi și pinioane, la schimbătorul de viteze.
  1. Desigur, verifică și roțile – Pentru că nu există bicicletă fără roți, este nevoie să te asiguri că roțile sunt cât de cât în regulă: să nu aibă joc (prea mare), să nu fie descentrate. O bicicletă la mâna a doua sigur va avea anvelopele uzate, dar tu uită-te în primul rând la structura metalică a roților.
  1. Obligatoriu, verifică furca – Furca este esențială în susținerea roții din față și la mobilitate. Petele de rugină și zgârieturile trebuie să fie cât mai puține cu putință, iar jocul se poate proba ținând frâna față apăsată și împingând de bicicletă în față, respectiv în spate. Dacă nu verifici furca, riști să ai de furcă după aceea cu bicicleta. Iar apropo de sistemul de frânare – verifică jocul manetei și cablul de frână.

Biciclete Second Hand de Vânzare

Ți-am oferit suficient de multe sfaturi pentru ca tu să mergi la sigur în ceea ce privește achiziționarea unei biciclete pentru copii, a uneia pentru drumul zilnic până la serviciu sau a unei biciclete la mâna a doua pe care să o poți pedala ușor neglijent ori cu stângăcie, dar fără prea mari griji.

Acum rămâne doar să intri pe Lajumate.ro și să pui în aplicare cele învățate pe anunțurile de biciclete second hand pe care le găsești. Pedalare plăcută!

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General