Cum să te pregătești pentru prima zi de școală. 10 sfaturi utile

Publicat pe 22 august 2019.

Mai este foarte puțin până începe noul an școlar, așa că trebuie să te asiguri că ai pregătit toate lucrurile de care are nevoie copilul tău pentru prima zi de școală și pentru a porni cu dreptul în următoarea etapă a vieții lui. Așadar, uite cum te poți pregăti pentru prima zi de școală folosind următoarele 10 sfaturi utile.

 

1. Mergi la cumpărăturile pentru școală cu cei mici.

Implică-i și pe ei în acest proces oferindu-le opțiunea de a alege. De exemplu, dacă prima oprire este într-un magazin de haine, lasă-i pe ei să aleagă hainele și încălțămintea pe care vor să le poarte în prima zi de școală. 

 

2. Organizează o petrecere

Organizează o petrecere prin care să sărbătoriți începerea noului an școlar. Poți comanda pizza, iar casa sau camera o poți decora folosind baloane sau diverse obiecte decorative și îi poți surprinde și cu câteva cadouri care să conțină diverse rechizite școlare

 

3. Decorează camera de studiu

Asigură-te că are camera pregătită pentru această nouă etapă din viața lui. Ajută-l să își decoreze camera astfel încât să vină cu nerăbdare acasă și să se apuce de lecții. Mergeți în căutarea unui nou birou și găsiți și un scaun de birou vesel, colorat și neapărat comod. 

 

4. Conectarea la tehnologie

Având în vedere că trăim în era digitală, trebuie să ne adaptăm și să le oferim celor mici accesul la informație, iar pentru asta, trebuie să includem pe lista de cumpărături și câteva gadgeturi precum laptopul, telefonul sau o tabletă. Cu siguranță copiii se vor bucura de ele. 

 

5. Organizează-te eficient

Pentru o organizare eficientă, în cazul în care aveți mai mulți copii, puteți să instalați atât pe hol, cât și în camera lor un mic cuier personalizat cu numele fiecăruia, astfel încât atunci când ajung de la școală să își agațe ghiozdanul în cuierul care corespunde numelui lor. 

 

6. Pregătirea ghiozdanului

Pentru că tot am menționat mai sus de ghiozdan, trebuie ca la începutul acestui an școlar să faceți o schimbare și din acest punct de vedere și să cumpărați un ghiozdan nou, care să fie pe placul celui mic. 

 

 

7. Lista cu manualele

Cu o săptămână, două înainte de începerea școlii, ia legătura cu profesorii și cu învățătorii și află care sunt manualele de care cel mic va avea nevoie pe parcursul anului școlar. 

 

8. Meditații

Pentru a-i obișnui pe copii cu un program, tot înainte să înceapă școala, îi putem înscrie la meditații. Acestea pot avea scopul de a-i învăța mai multe despre pasiunile lor, precum pianul sau chitara, dar și pentru a consolida cunoștințele pe care le dețin deja la materiile pe care le fac la școală.

 

9. Activități sportive

Dacă tot am povestit despre pasiuni și meditații, nu putem omite activitățile sportive. Cei mici sunt plini de energie, iar sportul este cea mai sănătoasă metodă prin care copiii o pot consuma. Pentru a putea merge la antrenamente, evident, că piticii vor avea nevoie și de echipamente sportive pe care le poți achiziționa sub îndrumarea antrenorilor sau poți alege câteva elemente de bază precum un trening, tricou și adidași. 

 

10. Cadoul de început de an școlar

Peste hotare, părinții le oferă copiilor cadouri cu ocazia începerii noului an școlar. Această metodă nu este foarte populară la noi, însă poate deveni. Tot ce trebuie să faci este te pui pe căutat și să găsești o idee de cadou cu care să îl surprinzi pe micul școlar. De exemplu, îi poți oferi o bicicletă sau un hoverboard. 

Sperăm să îți fie de folos aceste mici trucuri și nu uita, pe Lajumate.ro vinzi și găsești rapid tot ce îți dorești. 

Mult succes în noul an școlar!!




Căutări Lajumate.ro: incaltaminte copii, tenisi, cizme

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General