Cum să îți cureți husa telefonului și să-i prelungești durata de viață

Publicat pe 11 februarie 2020.

Știm că și tu vrei să-ți protejezi noul (sau vechiul) telefon de zgârieturi, praf, fond de ten sau alte bacterii ori microbi care se așează pe orice suprafață. În plus, în cazul în care într-un moment de neatenție îți scapă din mână, o husă eficientă îl va scăpa de crăpături. Da, riști să-ți spargi telefonul la primul impact mai serios, pe asfalt, gresie, ciment, dacă nu-i atașezi o husă.

Odată aleasă, ai nevoie ca ea să fie curată, să arate bine. Mulți își aleg din varietatea de pe piață huse personalizate, cu imagini care să-i reprezinte. Uite un exemplu! Ești un fan super eroi, un sport, un animal sau un loc anume? Ia-ți o husă care să te inspire! O găsești în magazinele de specialitate și pe internet. Poți arunca o privire pe LaJumate.ro, site-ul unde vinzi și cumperi ușor tot felul de produse de interes.

Acum că ai o husă, sigur vei dori să afli câteva trucuri despre cum să o păstrezi curată și în condiții bune cât mai mult timp, la fel și telefonul pe care îl protejează.

Iată câteva sfaturi simple în acest sens:

Cum se curăță eficient husa telefonului? 

Cele mai des întâlnite huse pentru telefon sunt confecționate din silicon, plastic dur sau piele. Unele sunt netede, alte au striații pentru o prindere mai bună și diverse alte accesorii, precum un inel de prindere sau de susținere. Cei mai mulți, optează pentru cea din silicon, asta pentru că mai subțire decât celelalte și nu îngreunează telefonul. Însă, dacă îți dorești o protecție optimă pentru telefonul tău, vei alege o husă din piele, un material de calitate, eventual care să aibă și „capac”, adică acea clapetă care acoperă și ecranul smartphone-ului tău.

Ce faci când husa transparentă se îngălbenește? 

O mare problemă a huselor transparente este îngălbenirea. Probabil ai remarcat că după un anumit timp husa ta din silicon capătă o culoare gălbuie, se mătuiește și pare murdară. Ce poți face? Încearcă să o cureți cu apă în care să dizolvi detergent lichid pentru rufe albe. Nu folosi înălbitor sau alte substanțe care deteriorează plasticul,căci riști să rămâi fără ea.

husa ingalbenita

Curăță și telefonul atunci când dezinfectezi husa

Știi deja că pe telefonul mobil se regăsesc numeroase bacterii și mulți microbi, asta pentru că îți folosești mâinile pentru orice, de la deschis uși, pe tastele laptopului, oriunde și oricând. Dacă te-ai apucat să cureți carcasa telefonului, să o dezinfectezi și să scapi de microbi, atunci n-ar strica să acorzi ceva atenție și smartphone-ului. Ce trebuie să faci?

Trucuri pentru a păstra telefonul și husa cât mai curate

Să cureți husa și telefonul nu este suficient, asta pentru că bacteriile ajung pe ele de pe mâini. Recomandarea este ca orice pată, urmă de fond de ten, de mâncare sau de dulce să fie curățate imediat de pe telefon. Spală-ți mâinile cât de des posibil și nu folosi dispozitivul mobil atunci când mănânci, decât dacă este absolut necesar.

Folosește un gel dezinfectant atunci când te afli la birou sau în afara casei, ori de câte ori intenționezi să folosești telefonul mobil. În cele din urmă, ai grijă unde îl depozitezi și lângă ce alte obiecte.

husa printre lucruri

Evită să-l pui la întâmplare în geanta plină cu chei, bani sau alte obiecte. La fel și în mașină, în spațiile de depozitare. Dacă îl strecori în buzunar, asigură-te că nu mai ai nimic acolo. Pe lângă posibile zgârieturi, se va murdări cel mai probabil.

Sursa foto: pixabay.com

Despre Alexandra Andronie

-

Îți recomandăm

(P) Black Friday 2024: Câștigă un Sejur de Lux

black friday, Concursuri, General

Un altfel de Black Friday 2024

black friday, Evenimente, General