Cum să faci poze de calitate cu telefonul pentru a publica anunțul tău

Publicat pe 28 November 2019.
poze

În momentul în care te decizi să vinzi o serie de lucruri sau obiecte pe site-urile de anunțuri generaliste, trebuie să ai în vedere cât sunt de importante fotografiile pe care urmează să le faci produselor respective. Pentru a face poze de calitate, ai nevoie doar de telefonul tău mobil. Tehnologia a avansat atât de mult, încât putem spune că, în fiecare zi, purtăm cu noi un aparat foto profesionist. De aceea, astăzi, îți vom spune câteva trucuri care te vor ajuta să faci poze de calitate cu telefonul pentru a publica anunțul tău. 

📸 Lentila curată – înainte de a face poze, asigură-te că ai curățat foarte bine camera telefonului de amprentele degetelor și de praf. Având în vedere că folosim telefonul atât de des, este inevitabil să nu rămână vreo amprentă pe cameră. 

📸 Lumina, focalizarea și culoarea – o regulă general valabilă, care se aplică și în cazul fotografiei de produs este următoarea: lumină, focalizare și culoare. Pentru a reuși să faci o serie de poze de calitate, nu ai nevoie de vreo aparatură specială, ci doar de lumină naturală și de camera telefonului tău mobil. Ideea este să faci pozele pe timpul zilei, atunci când lumina este foarte puternică. Pentru a pune în evidență produsul pe care vrei să îl fotografiezi, cel mai bine este să improvizezi un fundal alb. Acesta poate fi masa din bucătărie, biroul sau pur și simplu poți folosi niște coli albe. Încearcă să ai lumina în spatele tău, astfel încât aceasta să pice pe obiect și nu folosi flash-ul. 

📸 Nu folosi zoom – dacă vrei ca produsul pe care îl fotografiezi să își păstreze proporțiile reale, dar și detaliile. În cazul în care vrei să evidențiezi un detaliu, poți apela la focusul camerei. 

📸Folosește o singură fotografie principală – deși, pe site-urile de anunțuri, ai posibilitatea de a adăuga mai multe fotografii, concentrează-te, în primă fază, pe cea principală, deoarece ea va atrage atenția potențialilor cumpărători. Ulterior, asigură-te că incluzi în fotografii toate accesoriile produsului pe care vrei să îl vinzi. 

📸 Folosește-ți imaginația în pozele secundare – cu toate că este suficient să postezi doar poza produsului, nu te limita la acest lucru. Folosește-ți imaginația, creând un cadru din care să reiasă utilitatea produsului, dar care să îl și pună în valoare. 

Urmărind pașii de mai sus, cu siguranță vei reuși să faci poze de calitate cu telefonul pentru a publica anunțul tău. După ce ai finalizat etapa pozelor, pune anunț, gratuit, de vânzare pe Lajumate.ro, sigur cineva caută chiar acum lucrul pe care tu îl ai de vânzare. 

 

Îți recomandăm

Salonul Auto București & Accesorii 2021 își deschide porțile între 7 – 17 Octombrie, Pavilionul B2 și zona exterioară adiacentă Romexpo

Auto, Comunicate de presă, General

Studiu Homezz la Târgul Național Imobiliar: Ansamblurile rezidențiale noi sunt preferate de peste 60% dintre români

Comunicate de presă, Evenimente, General