Culoarea anului 2022 – care este, cum o asortăm în diverse contexte

Publicat pe 21 decembrie 2021.

Care este culoarea anului 2022? 

Culoarea anului 2022 este Very Peri. Această culoare reprezintă o combinație de albastru-Vinca cu un subton de roșu violet.


 

Anul 2022 vine la pachet cu o doză de inovație, creativitate și speranță. Culoare acestui an nu a fost aleasă din paletarul deja existent, așa cum am fost obișnuiți în trecut de cei de la Pantone. Această culoare reprezintă o combinație de albastru-Vinca cu un subton de roșu violet și poartă denumirea de „Very Peri”. 

Cei de la Pantoane spun că această nuanță asemănătoare cu culoarea Saschiului „ilustrează creativitatea și inventivitatea care este afișată frecvent în lumea artei și design-ului digital”. Alături de partenerii lor, aceștia și-au propus „să extindă limitele realității și să deschidă o ușa către o lume virtuală dinamică unde să poată explora și crea culori noi”.

 

Acesta este clipul de prezentare a culorii:

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

 

Păr

Deși Very Peri este o culoare foarte îndrăzneață, vă prezentăm și câteva idei pentru cei mai curajoși:

 

1. Very Peri balayage

Balayage very peri

 

2. Tot părul

tot parul very peri

 

3. Doar partea interioară a părului

Partea interioara a parului very peri

 

 

Haine

haine very peri podium palton

Dacă până acum preferați nuanțele cât mai cuminți, în 2022 este momentul să încercați ceva nou și îndrăzneț. Deși nu pare, pe lângă alăturarea evidentă a acestei nuanțe lângă negru, alb, crem, puteți încerca un mix de culori puternice precum very peri-verde mentă, very peri-portocaliu, very-peri galben și lista poate continua. Tot ce îți trebuie este un pic de curaj.

haine culoare very peri sedinta foto maleta

 

 

Design interior

Fie că abia ți-ai cumpărat casă, fie că simți nevoia de o schimbare este momentul să te lași inspirat de cele mai recente trenduri. Și ce poate fi mai actual decât un mix de culoare original? Very Peri poate fi introdus în design-ul casei tale prin diverse metode: vopsea, tapet, elemente de decor. Lasă-te inspirat de aceste modele:

design interior perete very peri

design interior tablou very peri

design interior perete draperii covor very peri

design interior minimalist perete very peri

 

 

Unghii 

Și cum orice tendință nu este pe bune până când nu este transpusă și pe unghiile noastre, am zis să vă aducem puțină inspirație pentru luna ianuarie când toată lumea o să vrea să renunțe la modele de Crăciun și cel mai probabil, la faimoasa culoare roșu.

unghii ornate cu culoarea very peri unghii ornate cu culoarea very peri

unghii very peri degrade

 

 

Rochii 

Ce-ai zice dacă te-ar prinde anul 2022 chiar în culoare lui? E posibil să aducă chiar mai mult noroc decât clasicul roșu.

haine pe podium very peri rochie

haine very peri pe podium rochie si palarie


Surse foto: pinterest.com, pantone.com

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General