Cu cât a crescut interesul românilor pentru case și terenuri? un studiu Lajumate.ro

Publicat pe 16 November 2021.

Anul 2021 continuă traseul ascendent în ceea ce privește preferințele românilor pentru piața de imobiliare.

Conform studiului realizat de platforma de anunțuri Lajumate.ro, în București și Ilfov există o dorință clară a consumatorilor pentru achiziționarea de case, numărul tranzacțiilor crescând cu 11,85% în 2021 față de aceeași perioadă din 2020.

 

Situația prezentată în zona București și Ilfov, este reprezentativă pentru întreaga țară. Astfel, în anul 2021, interesul pentru achiziționarea de case a fost unul major, numărul de case tranzacționate fiind de 166.390, cu 34,6% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2020. (conform datelor ANCPI)

 

Comparând preferințele bucureștenilor pentru case și pentru terenuri construibile, cele din urmă au fost alese cu prioritate și pe parcursul anului curent. Acest lucru se datorează prețului mai accesibil pe de o parte, proprietarul putând să își construiască o casă în ritmul său sau pe măsură ce face rost de bani. Pe de altă parte, achiziționarea unui teren îi oferă cumpărătorului posibilitatea de a-și construi propria casă care să îi îndeplinească toate ânicriteriile.

 

Interesul crescut față de terenurile de vânzare se observă pe toată categoria de anunțuri, acesta fiind cu 24% mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

 

În ceea ce privește evoluția ofertelor imobiliare naționale, aceasta se transpune în anunțurile publicate pe site-urile de anunțuri. Astfel, conform datelor înregistrate de platforma de anunțuri gratuite Lajumate.ro, în primele zece luni ale anului 2021 au fost adăugate cu 15% mai multe anunțuri în categoria Case de vânzare, față de aceeași perioada a anului trecut.

 

Preferințele pentru casele de închiriat înregistrează de asemenea un interes major, în luna octombrie creșterea a căutărilor fiind cu aproximativ 82,81% față de luna precedentă. Principalul motiv pentru acest trend îl reprezintă continuarea restricțiilor impuse precum și dorințele consumatorilor de a-și face planuri pentru sărbătorile de iarnă, fără a depinde însă de sectorul horeca.

 

În acest context, recomandarea platformei Lajumate.ro pentru proprietarii de case și terenuri este ca aceștia să profite de interesul crescut pentru aceste categorii și să aleagă să își posteze gratuit anunțurile astfel încât să beneficieze de căutarile a peste 2 milioane de utilizatori.

Îți recomandăm

sibiu - colaj cu mai multe locuri

Obiective turistice din Sibiu si din jurul Sibiului

General

Cu cât a crescut interesul românilor pentru case și terenuri? un studiu Lajumate.ro

Comunicate de presă, General