Cele mai verificate mașini second hand în 2018

Publicat pe 05 June 2019.
masini second hand, audi A4, Opel Astra, Dacia Duster, Opel Astra, BMW seria 1, Volkswagen Golf

Automobilele Volkswagen, BMW, Audi și Opel au fost cele mai verificate mașini în 2018 din punct de vedere al istoricului de kilometraj, date tehnice detaliate, echipamente, dotări, verificare furt și avarii, se arată într-un studiu al autoDNA.ro, platforma online de verificare a istoricului mașinilor second hand.

În 2018, aproximativ 500.000 de mașini au fost importate, în scădere față de anul anterior. Însă, în aceeași perioadă am constatat o creștere a numărului de verificări online a autoturismelor, astfel anul trecut au fost verificate online 70.000 de autoturisme.

Potrivit informațiilor autoDNA.ro, peste 50% dintre mașinile achiziționate la mâna a doua au o vechime cuprinsă între 4 și 7 ani, 20% dintre ele au o vechime mai mare de 10 ani, 19% se încadrează între 8 și 10 ani, în timp ce doar 11% au o vechime mai mică de 3 ani.

Verificările mașinilor second hand trebuie luate în calcul, indiferent de modelul autoturismului, în momentul achiziției, deoarece pe piața din România sunt foarte des întâlnite practicile de ascundere a daunelor suferite de mașină, scăderea numărului de kilometri.

Verificarea autoturismelor second hand se poate efectua la un service autorizat, la un mecanic independent de încredere sau online.

Topul mașinilor SH preferate de români

Dacă ne întoarcem puțin la topul preferințelor oamenilor în materie de mașini second hand, lista celor mai căutate autoturisme de pe site-ul Lajumate.ro ar arăta așa: prima poziție este ocupată de Volksvagen, cu mărcile Passat, Golf și Transporter. Imediat după, pe poziția secundă, se află Dacia Logan, Pick-up și Duster, urmată fiind de Opel Astra, Corsa și Zafira. Pe ultimele doua poziții în top 5, regăsim marca Audi, cu modelele A4, A6 și A3, și BMW seria 5., seria X și Seria 3.

Încă te gândești la ce mașină să îți cumperi? Intră pe CarZZ.ro și alege-o pe cea care îți face cu ochiul! Ai la dispoziție zeci de mii de anunțuri cu autoturisme.

Și nu uita să îți descarci aplicația pentru a putea fi notificat atunci când primești un răspuns la mesajul tău!

Îți recomandăm

rochie de seara

Ghidul practic al rochiilor de seară. Ce e bine și ce nu

General

Cum cureți husa telefonului

Cum să îți cureți husa telefonului și să-i prelungești durata de viață

General