Cele mai verificate mașini second hand în 2018

Publicat pe 05 iunie 2019.

Automobilele Volkswagen, BMW, Audi și Opel au fost cele mai verificate mașini în 2018 din punct de vedere al istoricului de kilometraj, date tehnice detaliate, echipamente, dotări, verificare furt și avarii, se arată într-un studiu al autoDNA.ro, platforma online de verificare a istoricului mașinilor second hand.

În 2018, aproximativ 500.000 de mașini au fost importate, în scădere față de anul anterior. Însă, în aceeași perioadă am constatat o creștere a numărului de verificări online a autoturismelor, astfel anul trecut au fost verificate online 70.000 de autoturisme.

Potrivit informațiilor autoDNA.ro, peste 50% dintre mașinile achiziționate la mâna a doua au o vechime cuprinsă între 4 și 7 ani, 20% dintre ele au o vechime mai mare de 10 ani, 19% se încadrează între 8 și 10 ani, în timp ce doar 11% au o vechime mai mică de 3 ani.

Verificările mașinilor second hand trebuie luate în calcul, indiferent de modelul autoturismului, în momentul achiziției, deoarece pe piața din România sunt foarte des întâlnite practicile de ascundere a daunelor suferite de mașină, scăderea numărului de kilometri.

Verificarea autoturismelor second hand se poate efectua la un service autorizat, la un mecanic independent de încredere sau online.

Topul mașinilor SH preferate de români

Dacă ne întoarcem puțin la topul preferințelor oamenilor în materie de mașini second hand, lista celor mai căutate autoturisme de pe site-ul Lajumate.ro ar arăta așa: prima poziție este ocupată de Volksvagen, cu mărcile Passat, Golf și Transporter. Imediat după, pe poziția secundă, se află Dacia Logan, Pick-up și Duster, urmată fiind de Opel Astra, Corsa și Zafira. Pe ultimele doua poziții în top 5, regăsim marca Audi, cu modelele A4, A6 și A3, și BMW seria 5., seria X și Seria 3.

Încă te gândești la ce mașină să îți cumperi? Intră pe CarZZ.ro și alege-o pe cea care îți face cu ochiul! Ai la dispoziție zeci de mii de anunțuri cu autoturisme.

Și nu uita să îți descarci aplicația pentru a putea fi notificat atunci când primești un răspuns la mesajul tău!

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General