Anunțurile legate de medicamentele Arbidol și Arbivir au fost interzise pe platforma Lajumate.ro

Publicat pe 16 noiembrie 2021.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a anunțat că antiviralele Arbidol și Arbivir sunt interzise în țara noastră. Aceste antivirale nu sunt aprobate nici în Uniunea Europeană.

Se pare că cele două medicamente au fost la mare căutare printre utilizatorii de pe platformele cu anunțuri de vânzare – cumpărare, antiviralele fiind căutate pentru tratarea de Covid-19.

Reprezentanții platformei pe care mare parte dintre aceste anunțuri au fost publicate au decis să ia măsuri în privința acestora, așa că au decis să șteargă toate anunțurile.


„În ultima perioadă ne-am confruntat cu cereri de listare de anunțuri care presupuneau comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. Însă, platforma Lajumate.ro își dorește să aducă mai aproape de consumatori doar produsele care aduc un beneficiu pentru ei și care nu presupun niciun risc.” a declarat Simona Mincu, Marketing Manager pentru Lajumate.ro.

Platforma Lajumate.ro este unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri din România, iar cererea de listare a medicamentelor Arbidol și Arbivir a crescut considerabil în ultimele luni. Interzicerea acestor antivirale folosite pentru tratarea Covid-19 pe Piața Farmaceutică, i-a forțat pe comercianții de medicamente să profite de acest lucru. Dovada fiind procurarea antiviralelor interzise și vânzarea lor pe site-urile de anunțuri.

Echipa din spatele acestui proiect își dorește să mențină corectitudinea față de utilizatorii platformei, dar cel mai important, să le asigure acestora siguranța maximă pentru navigarea pe o astfel de platformă. Astfel, toate anunțurile cu cerere de listare sunt verificate înainte de publicare pentru a preveni riscurile posibile.

În ultima perioadă, pe platforma de anunțuri Lajumate.ro, au fost înregistrate peste 20.000 de căutări pentru pentru medicamentele antivirale Arbidol și Arbivir, folosite pentru tratarea de Covid-19.

Anunțurile au fost șterse de pe site cu ajutorul echipei Lajumate.ro, care îi îndeamnă pe utilizatorii de pe site-urile de anunțuri să sesizeze orice astfel de anunț listat. 

Despre Denisa Lazaride

A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru sustenabilitate, dar și datorită curiozității sale despre orice temă posibilă, LaJumate.ro reușind să ofere o gamă foarte largă de subiecte de interes.

Îți recomandăm

De ce ar trebui să iei în considerare să închiriezi electronice pentru acasă?

General

De ce să alegi să închiriezi electronice de la Telerenta?

General