Anunțurile legate de medicamentele Arbidol și Arbivir au fost interzise pe platforma Lajumate.ro

Publicat pe 16 November 2021.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a anunțat că antiviralele Arbidol și Arbivir sunt interzise în țara noastră. Aceste antivirale nu sunt aprobate nici în Uniunea Europeană.

Se pare că cele două medicamente au fost la mare căutare printre utilizatorii de pe platformele cu anunțuri de vânzare – cumpărare, antiviralele fiind căutate pentru tratarea de Covid-19.

Reprezentanții platformei pe care mare parte dintre aceste anunțuri au fost publicate au decis să ia măsuri în privința acestora, așa că au decis să șteargă toate anunțurile.


“În ultima perioadă ne-am confruntat cu cereri de listare de anunțuri care presupuneau comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. Însă, platforma Lajumate.ro își dorește să aducă mai aproape de consumatori doar produsele care aduc un beneficiu pentru ei și care nu presupun niciun risc.” a declarat Simona Mincu, Marketing Manager pentru Lajumate.ro.

Platforma Lajumate.ro este unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri din România, iar cererea de listare a medicamentelor Arbidol și Arbivir a crescut considerabil în ultimele luni. Interzicerea acestor antivirale folosite pentru tratarea Covid-19 pe Piața Farmaceutică, i-a forțat pe comercianții de medicamente să profite de acest lucru. Dovada fiind procurarea antiviralelor interzise și vânzarea lor pe site-urile de anunțuri.

Echipa din spatele acestui proiect își dorește să mențină corectitudinea față de utilizatorii platformei, dar cel mai important, să le asigure acestora siguranța maximă pentru navigarea pe o astfel de platformă. Astfel, toate anunțurile cu cerere de listare sunt verificate înainte de publicare pentru a preveni riscurile posibile.

În ultima perioadă, pe platforma de anunțuri Lajumate.ro, au fost înregistrate peste 20.000 de căutări pentru pentru medicamentele antivirale Arbidol și Arbivir, folosite pentru tratarea de Covid-19.

Anunțurile au fost șterse de pe site cu ajutorul echipei Lajumate.ro, care îi îndeamnă pe utilizatorii de pe site-urile de anunțuri să sesizeze orice astfel de anunț listat. 

Îți recomandăm

sibiu - colaj cu mai multe locuri

Obiective turistice din Sibiu si din jurul Sibiului

General

Cu cât a crescut interesul românilor pentru case și terenuri? un studiu Lajumate.ro

Comunicate de presă, General